Kansan rakastama Simpauttaja-kirjailija unohdettiin – 400 euroa käteen kuussa!

Korpikirjailija Heikki Turunen muistetaan Simpauttaja-romaanista, mutta mies on kirjoittanut toki muitakin väkeviä maaseutukuvauksia. Hymy haastatteli taiteilijaa kotiseuduillaan. Turusella ei ole nykymenosta juurikaan hyvää sanottavaa.

Ei muiden eikä omastaankaan.

Vaikka Turunen on kansan rakastama ja kunnioittama kirjailija, rikas mies hän ei ole. Pitkän linjan kirjoittaja joutuu kituuttamaan puolitetulla taiteilijaeläkkeellä. Se on Heikin mukaan noin 600 euroa, josta käteen jää 400 euroa. Kaiken kaikkiaan Turusen eläketulot jäävät 1 000 euron kieppeille.

-Arvokkaan kirjeen lähettivät silloin aikanaan, siinä onniteltiin kovasti arvokkaasta elämäntyöstä. Antoivat kuitenkin vain puolikkaan taiteilijaeläkkeen. Enhän minä nuorena tajunnut maksaa yrittäjäeläkemaksujakaan kunnolla, maksoin pienimmän mahdollisimman summan, en edes kuvitellut eläväni 65-vuotiaaksi, Turunen hymähtää.

-Jos en kirjoittelisi lehtiin, niin tiukkaa olisi ja olisin nälkäjonossa. Tämä on totuus, mies toteaa värikkäässä haastattelussaan Hymyn sivuilla.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Heikki Turunen

Kommentit

Oma kommentti