Kansanedustaja puuttuu Muijas on ruma -biisiin?

Mikko AlataloNetissä kesän suosituimmaksi hitiksi nousseen Cokkelin Civittaejaet -yhtyeen Muijas on ruma -biisin kertosäe on kopio eli plagiaatti. Tutun kertosäkeen levytti jo vuonna 1980 Mikko Alatalo, joka osallistui tuolloin biisillään Rikoo on riskillä ruma Syksyn Sävel -kilpailuun, ja voitti sen.

Nykyisin Alatalo on kansanedustaja. Hymy ei onnistunut tavoittamaan lomailevaa parlamentaarikkoa kysyäkseen, aikooko hän puuttua biisin tarttuvaan kertosäkeeseen mitenkään.

Cokkelin Civittaejaet on tiettävästi suositun suomalaisen dance-projektin huumoritempaus. Netistä ei tosin heti löydä vastausta siihen, minkä tai kenen.

Kuuntele kertosäkeet tuolta ja päättele, onko niissä yhtäläisyyttä:

Rikoo on riskillä ruma:

https://www.youtube.com/watch?v=LcDoAAtbFYk

Muijas on ruma:

https://www.youtube.com/watch?v=_Z-cZNp2_e0

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Mikko Alatalo, Muijas on ruma, Rikoo on riskillä ruma, Cokkelin Civittaejaet

Kommentit

JEah, huomasin itekki kans tän, ku kuuntelin Larharyhmän coveria Alatalon biisistä 😀 Päässä alko soimaan se hirveä kipale… Ite ainaki kynisin kaikki rahat noilta, mut ei taida kansanedustajalla olla tarvetta sille.

Biisejä tehdään niin paljon, ja toisaalta, sointuja on rajallinen määrä, joten et käytännössä voi tehdä biisiä ilman että se ei muistuttaisi jotakin toista. Onhan tästä hyviä esimerkkejä, vaikkapa Mikolta itseltään, katsokaapa vaikka Vicky Lee- biisin historiaa, aikoinaan aiheutti Syksyn Sävelessä suuremman skandaalin.

Aika paljon tuntuu herättävän yksi kappale huomiota ja mielipiteitä. Tämähän on nähtävästi vaan hyvä asia sekä Alatalolle että Cokkelin Civittaejaet bändille. Tuntuu, että nostetaan vähän liian suuri haloo yhdestä kappaleesta, kun kuitenkaan tämä jälkimmäinen bändi ei taida olla edes levyttänyt ja kun kuuntelee muita kappaleita, niin tuntuu olevan aikas härskiä tekstiä muutenkin sanoituksissa. Onko sitten ihme, että tässäkin kappaleessa on sellaiset sanat. Valitettavaa kyllä ne jää soimaan päähän..

viestiin 16

Olen samaa mieltä. tässä jos alettaisiin tarkastelemaan suomalaisia kappaleita, niin aikas moni niistä olisi plagiaatti. mahtais siinä olla palstoilla ruuhkaa, kun näitä alettas setviä..:D

viestiin 15

nyt on menny puurot ja vellit sekasin pahemman kerran.:)

viestiin 14

höpö höpö tuolla perusteella jokainen suomalainen dance-bändi joutuisi syytteeseen Mikko Alatalon plagioinnista.

Kunhan Alatalo löytyy lomilta, niin loppuu se paskanjauhaminen. Jätkille tulee vähän säälittävää ja kyseenalaista huomiota.

Anna kun isäs kuningas opettaa. Katsos, KAIKKI huomio ei ole hyvästä.

Ei ainakaan säälittävä plagiointihuomio.

Se on kuin esmes:

-nussisit alaikäistä
-kärähtäisit miljonäärinä myymälävarkaudesta (mielisairasta)
-löisit muijaas

NOOOOLOOOO!!!

”Muuta yhteistä ole kun molemmissa tsipaleissa käytetään saman tyyppistä tauotusta/riimittelyä kertosäteessä ja kyseinen tekninen homma ei anna Alatalolle yksinoukeitta kyseiseen asiaan.”

Huh, oletko tosissasi? Kertsihän on täysin sama, ainoastaan sanat ovat erilaiset ja tempo hieman nopeampi. Alatalolla (tai kuka biisin oikeudet omistaakan) on täydellinen yksinoikeus tuohon melodiaan. Kyseessä on 100% plagiaatti, mutta aina sillointällöin näitä vahingossa sattuu. Itsekin kerran plagioin huomaamattani frederikkiä eräässä biisissä 😛

Kommentoija 2:lle. Biisi on varmaan hauska amisviiksisen keskikaljaa ryystävän mielestä. Mikko Alatalokin varmasti ymmärtää huumoria, mutta tällainen väsynyt säälittävä kopio tuskin häntäkään naurattaa.

Säälittävä biisi, ”hyvä” esimerkki siitä kun omat eväät eivät riitä työstämään biisejä.

Netistä ei tosin heti löydä vastausta siihen, minkä tai kenen

On aika uusavutonta väkee toimituksessa jos noinkin helppo asia jää löytymättä.

mut go CC go!

Jumalauta mitä mainosta Laihaselle & CO!!!!! Hymyhymyhymy…eikö saa laulaa mistä haluaa jos kerran saa ”laulaa” myöskin miten sattuu…

GO COKKELIT GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

joopa joo ompas taas otsikot keksitty. Muuta yhteistä ole kun molemmissa tsipaleissa käytetään saman tyyppistä tauotusta/riimittelyä kertosäteessä ja kyseinen tekninen homma ei anna Alatalolle yksinoukeitta kyseiseen asiaan.
Ainoa jota tässä pitäisi taas syytellä on korkeintaan hymy.

hei kommentoija 3, toi laskuri Youtubessa ei toimi on näyttänyt samaa katsojalukuu varmaan neljä viimestä päivää. et sileen.

Kommentoija 3:lle, joo, oiskohan niin että sä et ihan oo perillä näistä geimeistä ja siitä, ettei biisi ainoastaan ole missään YouTubessa. Mitä sanoo tähän äsken ilmestynyt Findance:

Kulastinen vastaa ”Muijas on ruma” -plagiaatiosyytöksiin10.07.2009 / klo 12.49 / Facebookiin / Twitteriin
Hymy-lehden nettisivut väittävät tänään, että netissä huimaan suosioon yltäneen Cokkelin Civittaejaet -huumoriryhmän uutuusbiisi on plagiaatti Mikko Alatalon vuoden 1980 klassikosta Rikoo on riskillä ruma.

Findance.com tavoitti Kulastisen, joka kommentoi hämmästyneenä plagiaatioväitteitä.

– Onhan tuo hieman sinnepäin, mutta monikos biisi tänä päivänä on täysin originaali, Kulastinen tuhahtaa.

– Nyt, kun katsottiin videota YouTubesta, niin huomattiin, että meillä on lähes yhtä komeat esiintymisasut kuin Mikolla. Kuulostihan tuo biisikin hieman samantapaiselta, Kulastinen sanoo Findance.comille.

Eilen kerroimme kuinka Muijas on ruma raivostuttaa naisia, lataa biisi.

Cokkelin Civittaejaet -yhtyeen takana olevien tunnettujen jäsenien pääbändi on myös pian aktivoitumassa levyjulkaisuun.

Tuksu lähtee ulkomaille niin pitää keksiä uudet jutun aiheet.

Joo Mikseri.netissä nimimerkki Laihanen, Bändi Chorale tai joku…
Tehkääpä tutkimusta ”toimittajat”

Oho,onks Hymy alkanu harrastaa tutkivaa journalismia…ROTFLMAO

Niin paljon kuin se vaatiikin, niin onko nyt saavutettu Hymyn ALL-TIME LOW??? Jostain alle 2000 kertaa kuunnellusta väsyneestä Youtube-”hitti”biisistä pitää juttua vääntää? Onko Tuksu ja Nipsu lomalla vai mikä v*ttu tässä nyt oikein mättää?!?

Tämähän on hauska humoristinen ralli, luulis alatalon ymmärtävän huumorin päälle. ja huumoriahan on myös alkuperäisessä ”rikoo on riskillä ruma” biisissä.

Oma kommentti