Kansanedustaja Tynkkynen herätti megafonipuheellaan Elokapina-aktivistit – tällaista käytöstä hän sai takaisin

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen on julkaissut Youtube-kanavallaan videon, jossa nähdään, kuinka oululaisedustaja käy virittelemässä Helsingin Mannerheimintien varrelle leiriytyneen Elokapina-aktivistiryhmän lähettyville kaiuttimen ja alkaa pitää heille megafonipuhetta.

Kello oli vaille viisi perjantaiaamuna, kun Tynkkynen kertoi mielenosoittajille, ettei leiriytyminen ole hyväksyttävää. Oikeampi tapa hänen mukaansa olisi antaa äänensä kuulua toisin – ei ihmisten arkea vahingoittamalla.

Videolla nähdään kuinka ryhmä alkaa heräillä teltastaan. Elokapinan mielenosoittajajoukko alkaa lähes välittömästi huutaa iskulauseitaan vaientaakseen Tynkkysen äänen.

Muuan nuori mies Elokapinan riveistä vastaa Tynkkysen puheeseen ottamalla oman megafoninsa esiin ja tulemalla Tynkkysen eteen pitämään lauluperformanssiaan. Elokapinan joukoista yritetään myös sammuttaa Tynkkysen kaiutin pariinkin otteeseen.

-En voi sulattaa sitä, että viranomainen ei noudata kansanedustajien säätämää lakia ja avaa Mannerheimintietä lakia rikkovilta liikenteen estäjiltä. Menin Verkkokaupan 24h-kioskiin yöllä kello kaksi ostamaan ison boomboxin ja mikin ja sen jälkeen lähdin eduskunnan pikkuparlamentin pihalle herättämään ilmastopaniikkia nukkuvat aktivistit faktoilla. Muutaman minuutin satapäinen joukko jaksoi herättyään yrittää saada minua hiljenemään vastarinnallaan, mutta sitten luovuttivat ja hiljenivät, Tynkkynen kuvaa videon esipuheessaan.

Videolla Tynkkyselle huudetaan väkijoukosta ”mee töihin”.

-Tiedättekö, mä olen just töissä. Mutta mä sanon teille että menkää te töihin! Tälläkin hetkellä tässä kulkisi työliikennettä, mutta te blokkaatte sen, Tynkkynen vastaa.

Noin 30 minuutin kohdalla poliisi tulee kertomaan Tynkkyselle, että tämän tulisi ottaa hieman etäisyyttä mielenosoittajiin. Poliisi toteaa Tynkkyselle syyksi, että ”joku saattaisi provosoitua”.

-Olen työpaikkani (Pikkuparlamentin) pihalla kansanedustajana, ja minulle poliisi osoitti paikan, jossa saan olla, Tynkkynen pudistelee päätään poliisin käynnin jälkeen.

Joukko kansanedustajia on Tynkkysen ohella ilmaissut huolensa jo kolmatta päivää kestävästä Mannerheimintien liikennettä häiritsevästä mielenosoituksesta.

Katso Tynkkysen videota alta:

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: anarkismi, Elokapina, Helsinki, Mannerheimintie, mielenosoittajat, Sebastian Tynkkynen

Kommentit

Oma kommentti