Kapinan paikka? Työpaikkatupakoija tekee kaksi viikkoa vähemmän töitä kuin sinä!

Eduskunnassa riehuu savukesota. Puhemies Ben Zyskowicz on esittänyt, että parlamentista tehtäisiin täyssavuton.

-Osa tekee töitä, kun osa käy jatkuvasti tupakalla, puhemies huomauttaa Iltalehdelle ja kertoo tupakoinnin aiheuttaneen skismaa henkilökunnan kesken.

”Zysse” ei ole kovinkaan väärässä. Pieni laskutoimitus osoittaa hätkähdyttävästi sen, kuinka paljon tupakoitsija tekee vähemmän töitä kuin se, joka ei tupakoi. Itse asiassa tupakoimattomalle pitäisi antaa noin kaksi viikkoa ylimääräistä lomaa vuodessa.

Miten tämä on mahdollista? Näin:

Tupakkatauko kestää monilla työpaikoilla viisi minuuttia. Sen ajan henkilö ainakin on poissa työasemaltaan. Jos tupakalle lähdetään useamman henkilön voimin, sosiaalinen tapahtuma voi kestää enemmänkin kerrallaan. Tupakkataukoja on helposti neljäkin päivässä. Päivän tupakkatauot kestävät siis tällä olettamalla 20 minuuttia. Viikossa se tekee 100 minuuttia ja 47 viikossa 4700 minuuttia (laskuissa otetaan huomioon neljän viikon kesäloma ja viikon talvivapaa).

4700 minuuttia on tunneiksi muutettuna 78,3 tuntia. Kun monilla työpaikoilla tehdään 37,5 – 40 tunnin viikkoa, 78,3 tuntia tarkoittaa siis kahden viikon jaksoa. Sen verran tupakoitsija käyttää loikoiluun.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: tupakointi, Ben Zyskowicz

Kommentit

Justiisa… Ja missäs on ne laskut niistä jotka ei tupakoi ja istuu kahvilla pitempään? Se Einstein joka laski tuon niin voisi laskea tämänkin laskutoimituksen… Zysselle terveiset.

Tauoilla voi teki tehdä mitä lystää. Mutta tässä taitaakin olla kyse siitä, että tupakoitsijat pitävät hanakammin niitä taukoja lakisääteisten lisäksi. Ja siten käyttävät paljon aikaa lorvailuun. Netissä surfaaminen on tietysti myös oma lukunsa…

Tupakoivien SORTOA!!!! MISSÄ TASAARVO??????? Eikös se mee niin että jokainen tekee TAUOILLAAN MITÄ HALUAA!!!!!!!!!

hei meneehän sitä aikaa jos käy röökillä, kumminki lähette jonnekki ulos, taikka jos vaikka tekisi mitä vain työaikana esim alkaisit täyttää ristikoita 5minuutiksi 4kertaa päivän aikana. tai jos tekisitkin sen putkeen eli 20 min täyttäisin ristikoita/päivä

Paljon menee aikaa röökaajilta kytätä röökaamittomien kyttäystä?Idiootteja.

Onhan niinkin tutkittu, että taukojen pitäjät jatkavat töitä taas vikkelämmin kuin paikallaan öllöttävät.

Meillä tupakil käydään normitaukojen yhteydessä ja lähes aina tupakoimattomat lorvivat kuitenkin pidempään tauoilla..eli se siitä 2 viikosta!

Ja HS:n mukaan 40 min työpäivästä menee netin selailuun. Eli tupakoitsijan tulisi siis saada se 2 ylimääräistä lomaviikkoa.

Ja taas oletetaan, että tupakoitsijalla ei ole työmoraalia lainkaan. Meillä on töissä kolme, jotka käyvät tupakalla. Eivät pidä muita taukoja, eivätkä juttele tai hengaile kahvilla muiden kanssa, kuten esim itse saatan tehdä — jäädä suustani kiinni keittiöön. Sitä ei katsota lainkaan paheksuvasti!

Ite otan rennosti ja annan muiden tehdä työt omasta puolesta.

tietääkseni tupakkatauot on samalla kahvitaukoja eli kun mene kahville voi vetää samalla röökin, ja kahvitaukoja omalla duuni paikalla on tasan kaksi. eli mikä hiton kaksi viikkoa???

vaikka en tupakoi niin pidän kuitenkin taukoja työssäni,,kuka nyt jaksaa painaa töitä koko ajan niska limassa,,

Vähintään tuplat. Kyttääminen pitää aloittaa hyvissä ajoin ettei vaan missata lähtöä, sitten koko tauko pitää kellottaa ja sen jälkeen mennä kahvihuoneen marttakerhoon paheksumaan tilannetta.

Paljonko menee aikaa niillä tupakoimattomilla tupakoitsijoiden taukojen kyttäämiseen?

Oma kommentti