Kari Väänänen tunnettiin äksynä miehenä – nyt hän paljastaa miksi hän käyttäytyi niin

Kari Väänänen kertoo elämästään Hymyn painetussa haastattelussa Juhamatti Niemisen jutussa. Toisesta jalastaan halvaantunut mies on paahtanut kesän Samppalinnan kesäteatterissa Turussa Mielensäpahoittajan roolissa.

Monella on kokemusta siitä, että Vänä oli hieman äksy aikoinaan. Hymyn toimittajakin muistaa halunneensa tarjota hänelle rovaniemeläisessä Doris-yökerhossa drinkin, mutta äkäinen Vänä kieltäytyi, haukkui lehden ja totesi hänellä olevan varaa maksaa juomansa itse.

-Nuorempana olin sairaalloisen ujo. Olin syrjäänvetäytyvä ja kärsin pelkotiloista, mikä teki minusta äkäisen. Silloin ihmiset rupesivat pelkäämään minua, mutta perusluonteeni on aina ollut leppoisa, iloinen ja positiivinen. Kun lopettaa itse pelkäämisen, ei ole enää vihainen, Kari sanoo toimittajallemme Hymyn jutussa.

Äkäisyys oli seurausta lapsuudesta, kun Karin vanhemmat erosivat tämän ollessa 5-vuotias. Perhe hajosi, Kari lähti isän matkaan ja jäi ilman äitiä. Se jätti traumoja, joita Kari pakeni mielikuvitusmaailmaan ja alkoi kehitellä leikkejä koko kylän lapsille.

– Leikki on aina ollut minulle suojaava mekanismi. Se on suojannut maailman julmuudelta.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kari Väänänen

Kommentit

Oma kommentti