Karkurit-sarjan tähti Pirjo Lonka piinapenkissä: Kun suutun, olen räjähtävä!

Hymyn suositussa 30 kysymystä -sarjassa painetussa lehdessä haastatellaan tällä kertaa Karkurit-sarjasta tuttua Pirjo Lonkaa. Tässä esimakua lehden jutusta. Jutun kirjoitti Juhamatti Nieminen.

Olet mukana C Moren uutuussarjassa Karkurit, jossa näyttelet keskeisessä roolissa eliittipoliisiyksikön johtajaa. Millaista oli hypätä rooliin?

– Rakastin tehdä sitä. Oli ihanaa tehdä isoa roolia, jossa oli vastuuta. Työporukkamme hitsautui hyvin yhteen. Sain tutustua uusiin ihmisiin, sillä en ollut aiemmin näytellyt yhdessä kuin Matti Onnismaan kanssa.

Oletko itse joutunut koskaan siviilissä poliisin kanssa tekemisiin?

– Hmm, ehkä joskus teini-iässä. Olen pöllinyt karkkia jostain myymälästä. Sen jälkeen minua on viety kaupasta ulos tarttumalla korvista kiinni, että mitä on taskussa.

Sinua tituleerataan komedianäyttelijäksi, vaikka olet tehnyt paljon myös draamarooleja. Kumpaa olet sielultasi enemmän, komedia- vai draamanäyttelijä?

– Se riippuu jutusta. Kumpaa tehdään, siihen pitää taipua. Minulle sillä ei ole merkitystä. Pääasia, että on hyvä teksti. Olen siitä kiitollinen, että olen saanut kumpaakin tehdä. Se on lahja.

Olet Valkealan kasvatteja samoin kuin kollegasi Elina Knihtilä. Mikä vaikutus hänellä on ollut näyttelijän uraasi?

– Aivan valtava. Kun tapasimme yläasteella, pohdiskelin vielä tulevaisuuttani. Ellun kautta sain rohkeutta, että se on teatteri tai ei mitään. Se helpotti, kun oli kaveri mukana. Meitä pidettiin siihen aikaan oman tien kulkijoina, outoina hiippareina.

Millaiset asiat saavat sinut suuttumaan?

– Tahallinen ilkeys ja epäoikeudenmukaisuus.

Millainen olet, kun suutut?

– Räjähtävä. Suutun melko harvoin ja lepyn myös nopeasti.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Karkurit, Pirjo Lonka

Kommentit

Oma kommentti