Kartanlukijan hoitovirhe – pyörätuoliin: ”Saksa on paska maa!”

Tapio EirtovaaraTapio Eirtovaara on samaa mieltä kuin keihäänheittäjälegenda Seppo Räty. Hoitovirhe Saksassa vei hänet pyörätuoliin.

Mies kertoo tarinansa Hymy-lehden sivuilla. Saksalaisessa yksityissairaalassa keväällä 2007 sattuneen mokan seurauksena halvaantunut ja loppuiäkseen pyörätuoliin joutunut mies hakee yhä korvauksia vammautumisestaan.

-Byrokratia jauhaa saksalaisella täsmällisyydellä, asia ei etene, hän toteaa Hymyssä.

Eirtovaara on pettynyt myös suomalaisiin viranomaisiin, sillä heiltä ei ole myötätunnon lisäksi tullut käytännön apua.

-Virkamiehet levittelevät käsiään. Eivät voi kuulemma auttaa, kun Suomen potilasvahinkolaki koskee vain Suomessa sattuneita vahinkoja. Mutta emmekös me ole EU:ssa? mies kysyy.

Eirtovaaran elämä sai dramaattisen käänteen Saksan Adac-Bayerin rallissa, kun hän istui kartanlukijana, ja auto syöksyi radalta lähes 180 kilometrin tuntivauhdissa. Miehelle ei tullut hengenvaarallisia vammoja, mutta sairaalassa hänelle asennettiin kipupumppu epiduraalitilaan lähelle selkäydintä. Siinä tapahtui vahinko, ja miehen jalat eivät enää toimineet. Kestokatetria asetettaessa Eirtovaaralta taas puhkaistiin hutiloiden virtsarakko. Siitä tuli verenmyrkytys, vatsaontelon tulehdus ja keuhkokuume.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Tapio Eirtovaara

Kommentit

aina valitetaan kun jotain menee päin vittuu et ois mennyt lääkäriin miten ois sit käynyt ei voi tietää

Vammaiset saa tapella ”eduistaan” joka asiassa. Samaa paskaa kaikkialla.

T. pyörätuolia käyttävän 3v pojan isä

”Virkamiehet levittelevät käsiään. Eivät voi kuulemma auttaa, kun Suomen potilasvahinkolaki koskee vain Suomessa sattuneita vahinkoja. Mutta emmekös me ole EU:ssa? mies kysyy.”

Ei taida ne Suomen lait koskee muita maita! Ei edes EU:n vaikka Suomi siihen kuuluukin. 😀

Ei helvata mitä tohelolekurien hutilointia. Pistää niin vihaiseksi tuollainen kohtalo. Minutkin vammautettiin useampi vuosi sitten – saastuneella rokotteella. Vieläkin sängyn pohjilla makailen vammaisena. Korvauksia, oikeutta tai kuntoutusta en ole saanut. Yhteiskunta on unohtanut. Samanlainen paska maa Suomikin on kuin muutkin paskat maat.

Voimia, rakkautta ja hyvää energiaa artikkelin herralle.

Oma kommentti