Kävimme ahnaina Pandan tehtaanmyymälässä – pettymys oli suuri! Onko tässä mitään järkeä?

Tehtaanmyymälät ovat suomalaisten suosikkeja, mutta aina pysähtyminen sellaisessa ei ole mikään hinnallinen riemuvoitto.

Esimerkiksi Vaajakoskella sijaitsee suosittu Pandan tehtaiden tehtaanmyymälä. Se oli tällä viikolla ohikulkijan piipahtaessa paikalla jälleen kerran täynnä. Kauppa kävi ja karkinnälkäiset ostivat pussikaupalla tavaraa.

Miksi? Ei siinä ainakaan rahallisesta säästöstä ole kysymys. Testihenkilö osti paikasta karkkikassin ja pettyi. Esimerkiksi Pandan Valkosuklaa lähti hintaan 1.50 euroa levy. Säästöä, kyllä. Mutta esimerkiksi Kärkkäisen elintavikeliikkeeseen verrattuna vain 10 senttiä.

Lakumix original -tuotetta myytiin 2,25 euroon, mutta hämmentävää kyllä, Urjalan makeistukku tarjosi saman tuotteen ulosheittohinnalla tasan yhdellä eurolla.

Minttumurun 145-grammaisen levyn sai hintaan 1,50, mutta Citymarketissa hintaan olisi tullut vain 15 senttiä lisää.

Kysymys kuuluu: Mitä järkeä on käydä tehtaanmyymälässä, jos alennus on sentti tai kaksi? Miehisestä näkökulmasta, oikein sellaisesta maalaisjärkisestä, jarrut kannattaisi kirskauttaa pohjaan vasta kun kolmen euron suklaalevyn saa kahdella tai puolellatoista. Senteillä pelaaminen on hölmöä.

Teksti:JT Tuomela

Kommentit

Urjalan Makeistukussa myydään ulosheittohintaan tuotteita joissa on usien päiväys mennyt tai on pian menossa. Supertarjoukset ovat sielläkin väliaikaisia eivätkä pysyviä. Lisäksi tulee postimaksu.
Samoin jos tilaa Kärkkäiseltä.

Menepä ajamala ensin Urjalaan ja aja sitten lähimpään Kärkkäiseen. Säästät postikulut mutta polttoainekin maksaa.

Tehtaanmyymälässä ne ovat kaikki paikanpäällä eikä sieltä kukaan lähde varmaankaan pelkästään yhtä karkkipussia hakemaan. Säästö muodostuu suuremmista ostoseristä ja juuri niin kaikki tehtaanmyymälät pelaavat.
Isot alennukset (jos niitä mihin nykyään laitetaan) tulevat kakkosluokan tuotteille.

Sikstoisekseen se 15 senttiäkin on säästöä ja jumalattoman iso raha jos sitä ei satu olemaan kun on tarvis.

Sentti tai kaksi? Kymmenen, viisitoistahan tuossa lukee. 1,50 eurosta 15 senttiä on kymmenen prosenttia. Eli jos olisit ostamassa tonnin telkkaria niin eikö olisi mitään järkeä saada sitä satasta halvemmalla? Haloo, ei puhuta isoista hinnoista niin ei ne erotkaan voi olla suuria!!!

Oma kommentti