Keihäslegenda tylynä: ”MM-kisoista ei tule keihäsmitalia!”

Pauli NevalaVanhat keihäskarjut seuraavat huolestuneina suomalaisten keihäänheittäjien mahalaskua. Seppo Räty povaa sentään maailmanmestaruusmitalia elo-syyskuun vaihteessa Etelä-Koreassa järjestettävissä yleisurheilun MM-kisoissa. Pauli Nevala näkee keihäänheiton ongelmat vieläkin synkempänä.

Tokion olympialaisten 1964 kultamitalisti Pauli Nevala ei ole kainostellut esittää mielipiteitään. Nyt hän haukkuu tämän päivän keihäänheiton.

-Nykyään heittäjätyypit ovat aivan vääriä. Tero Pitkämäki kulkee valmentajansa perässä kuin palveluskoira. Hänellä ei ole mitään omaa linjaa. Ei lampaat pärjää susilauman keskellä. Harri Haataisen ja Tero Järvenpään kaltaiset lahjakkuudet puolestaan pilasi väärä valmennus, Nevala lataa.

Nevala, Jorma Kinnunen ja Seppo Räty ovat tarjonneet apuaan huippuheittäjille, mutta kiinnostusta ei ole ollut. Sen sijaan nuoremmille heittäjille apu on kelvannut.

Suomalaisten keihäsmitalitoiveet lepää myös toisten huonouden varassa.

-Onneksi taso maailmalla on sen verran kehno, että mahdollisuuksia mitaliin on. Kun heittäjä saa itsensä 85 metrin kuntoon, ollaan lähellä mitalikamppailua, murjaisee Seppo Räty.

Lisää keihäslegendojen aatoksia elokuun Hymyssä.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Harri Haatainen, Jorma Kinnunen, Pauli Nevala, Seppo Räty, Tero Järvenpää, Tero Pitkämäki

Kommentit

Nimenomaan…aivan sama, että tuleeko suomeen kepin heitosta mitalia vai ei. Suomalaiset eivät ole tässäkään lajissa maailman kärkeä joten turhaa uutisointia. Kun urheilija sivuaa omaa parastansa mutta on suurissa kilpailuissa sijoilla 10-> niin se katsotaan superloistavaksi tulokseksi. Mitä..eikö sija nro 2 ole jo ensimmäinen hävitty.

No voi kyynel… Ihan kuin joku keihäänheitto oikeasti olisi niin tärkeä asia. Mua ei oikeesti vähääkään kiinnosta, tuleeko Suomeen mitalia vai ei. Urheilu on urheilijoiden henkilökohtainen asia.

Eihän Nevala valmenna, kun ei näitä entisiä heittäjiä liiton taholta kelpuuteta.

Palveluskoirat eivät kulje isäntänsä perässä vaan edellä. Kuka on Nevalan paras saavutus valmennuksessa?

Oma kommentti