Kiinteistöhuolto ruttasi Suomen lippua miten sattuu – ”Eikö enää löydy kunnioitusta?”

Suomalaisnaisen kiukunpuuska Suomen lipun puolesta herättää huomiota eteläsuomalaisessa Facebookin keskusteluryhmässä. Näin nainen kirjoittaa:

-Meidän pihalla kiinteistöhuolto kävi noin 20.30 ottamassa lipun alas. Luiskahti nurmikolle, josta mies ruttasi syliinsä. Minä, vaaniva akka parvekkeella sanoin, että joku kunnioitus. Keskisormi, nainen kirjoittaa.

Hän sanoo soittaneensa vähän ajan kuluttua huoltofirman päivystyksee kysyäkseen oliko lippua huonosti kohdellut huoltomies juuri puhelimeen vastaaja.

– Oli ja luuri korvaan, nainen jatkaa.

Hän kysyy mahtaako olla väärässä.

-Eikö enää toimi säännöt Suomen lipulle? Eikö jotain pysyvää, tapoja? Useat juhannukset olen ollut ihan vaan kaveriporukassa nostamassa lippua kello 18, laulamassa lippulaulua.

Yllä kuvattu tapaus on vahvistamaton. Hymy otti kuitenkin juhannuksen kunniaksi asiasta selvää, ja kyllä kirjoittaja oikeassa on. Lippua tulee edelleen kohdella tarkoin, eikä vaatimusta ole poistettu laista.

Laissa on kielletty Suomen lipun epäkunnioittava käyttö. Se ei saa ensinnäkään koskettaa maata, sitä ei saa talloa eikä tuhria. Lippua ei saa riistää salosta ja niin edelleen.

”Joka julkisesti turmelee Suomen lipun tai käyttää sitä epäkunnioittavasti taikka luvattomasti ottaa paikaltaan yleisesti nähtäville asetetun Suomen lipun, on tuomittava Suomen lipun häpäisemisestä sakkoon”, sanoo laki.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kiinteistöhuolto, Suomen lippu, taloyhtiö

Kommentit

Ei siinä hartautta tarvita ,jos homman hoitaa asiallisesti… Meillä oli lippu puoli tangossa kuolin tapauksen johdosta ja semmoinen nuori kaveri tuli sitten veivaamaan sen ylös takaisin..Hartaana katselin kun lippu luiskahti sieltä ylhäältä takaisin alas ja sitten ähellettiin sen kanssa edes takas , kunnes se oli taas ylhäällä.. Ei näin missään tapauksessa. Kiinteistön huollon olisi opetetteva työn tekijöilleen oikea tapa hoitaa lippu asiat. Olin toistakymmentä vuotta aikoinaan Partiolippukunnan johtaja ,jossa kesäleirillä neuvottiin jo lapsille oikea ja kunnioittava tapa käsitellä arvokasta lippuamme..

Jos kiinteistönhoitajalla on kymmeniä, joskus jopa yli sata lippua hoidettavana, ei niitä kaikkia vain yksinkertaisesti kerkeä hartaudella viikkaamaan jokaisen kyylän katseen alla.

Oma kommentti