Kikan siskon harvinainen haastattelu: ”Se oli elämäni järkyttävin päivä”

Kati Lahti muistelee Hymyn erikoishaastattelussa traagisesti menehtynyttä siskoaan, laulajana tunnettua Kikkaa. Jutun lehteen ja näköislehteen on kirjoittanut Mika Lahtonen.

Kikka-elokuvan suhteen hän kertoo olleensa aluksi skeptinen.

-Varsinkin käsikirjoituksen suhteen, sillä kukaan ei tiedä oikean Kirsin elämästä mitään, paitsi me lähiomaiset. Kirsi oli hyvin tarkka yksityisyydestään, eikä päästänyt esimerkiksi kotiinsa yhtään mediaa. Elokuva oli kuitenkin positiivinen yllätys, sillä se oli tekijöidensä näköinen, fiktiivinen tarina nimenomaan Kikasta. Sara Mellerin ja Elena Leeven dialogi kulki hienosti läpi elokuvan, ja kaikki sivuosat olivat hyviä, Kati Lahti kertoo Hymyssä.

Nyt Kati itse on kirjoittamassa kirjaa hänen ja Kikan elämästä ja lapsuudesta.

-Kirja on tarina Kirsin elämästä sisaren silmin aina lapsuudesta Kirsin kuolemaan saakka. Kirsi sanoi hieman ennen kuolemaansa minulle: ”Sun on kerrottava miten kaikki oikeasti meni ja mitä mun elämä todellisuudessa oli.” Täytän näin siskolleni antaman lupauksen kertoa hänen elämästään niin kuin se oikeasti meni. Kirsin elämästä tietää hyvin harva ihminen, ja vielä harvempi pääsi tuntemaan aidon Kirsin.

Jutussa Kati kertoo myös Kikan viimeisestä illasta.

– Kirsin kuolemaa edeltävänä iltana, perjantaina, keskustelimme tunteja puhelimessa. Kirsi oli hyvin rauhallinen, vaikkakin itkuinen, ja aistin koko ajan, että kaikki ei ole hyvin. Kirsin piti tulla meille viettämään viikonloppua.  Kirsin kuolema oli elämäni järkyttävin päivä.

Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kati Lahti, Kikka, Kirsi Viilonen

Kommentit

Oma kommentti