Kim tykkää tehdä sukututkimusta: Olen päässyt jo 1500-luvulle!

Kim Calonius hurahti sukututkijaksi samanikäisenä kuin hänen isänsä. Nyt hän on löytänyt esi-isistään uutta tietoa.

Vastaan tuli pappeja, tuomareita ja nimismiehiä, mutta ei lainkaan maanviljelijöitä tai torppareita. Säätyläissuvun tittelit eivät tulleet yllätyksenä, mutta moni muu asia tuli, kun Kim Calonius, 45, aloitti sukututkimuksen isänsä jalanjäljissä 11 vuotta sitten. Vielä tuolloin hän ei osannut aavistaa, millä voimalla harrastus tulee viemään hänet mukanaan.

Nyt, 2019, hän on jäljittänyt sukunsa historiaa 1500-luvulle saakka. Se on vaatinut salapoliisityötä, penkomista ja pitkäjänteisyyttä. Kaikkea, mitä tutkijana työskentelevältä diplomi-insinööriltä voi odottaa. Kun muu perhe menee nukkumaan, Calonius avaa tietokoneen ja jatkaa projektia, joka ei valmistu koskaan.

Jos innostuu tutkimaan oman sukunsa historiaa, alkuun pääsee haastattelemalla suvun vanhimpia, Calonius kertoo Jenna Lehtosen kirjoittamassa ja kuvittamassa jutussa painetussa lehdessämme. Nauhuri kannattaa ottaa mukaan, sillä muutoin moni asia saattaa mennä ohi. Jos lähtee liikkeelle tyhjästä, aluksi on selvitettävä se, mitä tiedetään jo. Jos laatikoiden kaivelu ei tuota tulosta, kirkonkirjoista saattaa olla apua.

Calonius kertoo törmänneensä sekä noituuteen että henkimaailman asioihin tutustuessaan sukunsa menneisyyteen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kim Calonius, sukututkimus

Kommentit

Oma kommentti