Kiminkinen kimmastui lääkäripulasta: Kokematon voi vaatia johtajalääkärin palkkaa!

Tapani KiminkinenMaalaislääkärinä tunnettu Tapani Kiminkinen on huolissaan. Hänen mielestään nuorille lääkäreille ei enää riitä pelkkä kutsumus ammattiin. Nämä tietävät, että lääkäreistä on lähes joka kylässä pulaa.

Asia käy ilmi Kiminkisen laajasta Hymy-lehdessä julkaistusta haastattelusta.

-Ikävää ahneutta on ilmassa, Kiminkinen lataa.

-Nuori, kokematon lääkäri saattaa vaatia jopa johtajalääkärin palkkaa. Nöyryyttä täytyisi löytyä. Lääkärin ammatti on työtä, jossa kokeneemmat opastavat nuorempiaan.

Ainoaksi vaihtoehdoksi kunnille on Kiminkisen mukaan saattanutkin jäädä lääkärin palkkaaminen keikkafirmojen kautta. Ja siinä sitä rahaa vasta palaakin. Lue lisää maalaislääkärin mielenkiintoisista ajatuksista Hymystä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Tapani Kiminen

Kommentit

Totuutta ei saa kertoa.
Hyvä, toivon totisesti että joku hymyn toimittajista menee joskus hoitoon herra kiimakiminkisen vastaanotolle.
Ja toivon että tutkiikin tosi amattimaisesti teidät, jos vaikka oikeasti teillä on aivoverenvuoto niin antaa siihen disperiiniä.
Kiminkinen ei sovi muuhun kuin vaikkapa ”matkalla pallivahaan” biisiin.

Taetaapi itse Kiminkinen lukea näitä kommentteja,kun suoraan sanoen kirjotetut tosi asat poistetaan tältä sivulta.
Kiminkinen ei ole oikein hyvä lääkäri suoraan sanoen PUOSKARI.

Lääkäreiden moraali on tosiaan kadonnut suurimmalta osalta. Emme oile enää yksilöitä ja potilaita vaan tulonmuodostusta. Varsinkin nuorille vain status ja raha merkitsee jotakin..

Kiminkinen on myös kirjailija ja tekee
TV-työtä. Siitä vaan muutkin perässä
tekemään kolmea eri hommaa. Ja verottaja vie 60%.

Lääkärin ammatti on kuulema kutsumusammatti. No se ”kutsumus” tuntuu olevan ainoastaan raha. Jos Kiminkinen on omassa kutsumusammatissaan niin hän voisi lahjoittaa noin 200 tonnia vuodessa vaikka syöpätutkimuksiin.

Onko se Kiminkinen valelääkäri vai mistä se ne valtavat tulot huijaa?

Kova on kuukausipalkka tk:ssa jos kerran saa 24000 euroa kuukaudessa.

Miten sitä kehtaa arvostella nuorempiaan jotka eivät saa edes 5000 euroa kuukaudessa.

Eikö Kiminikisen tilalle kannata palkata ennemmin viisi nuoremaa lääkäriä ja laitaa Kiminkinen kilometritehtaalle?

turha ukko. onkohan ees pätevä? rahastaa julkisuudella.

Varsinkin maaseudulla terveyskeskuksissa pyörii jos jonkilaista harjoittelijaa tai sairauseläkkeelle jo ajat sitten joutanutta horiskoa ylipalkattuina ”lääkäreinä”.

niin eihän sitä palkkaaa saisi pyytää.. ilmaiseksi mielummin töissä

Ei tarvi. Lääkärinä voi todistetusti Suomessa toimia useita vuosia olematta edes kouluttautunut siihen.

Kyllä nuoret keikkalääkärit ovat palkkansa ansainneet. Jokainen voi yrittää lukea lääkäriksi.

Kiminkisen omat tienestit olivat viime vuonna suunnilleen 290 000 euroa. Kelpaa sitä julmistella nuoremmille.

Aiemminkin lääkärikunnassa erottuivat mammonaa halajavat ja kutsumuksen mukaan tekevät. Nyt, myös muilla aloilla, mikä oli ennen röyhkeyttä on nyt ” ansaittua omista eduista kiinnipitämistä”. Lapset elävät harhassa. Vielä koittaa ajat jolloin terve nöyryys on taas kunniassa.

Varmaan noikin on joskus 9-vuotiaana halunneet oikeasti vilpittömästi auttaa ihmisiä kun kasvavat isoksi, mutta kun kaikki on niin raha- ja kaupunkikeskeistä ja noita arvoja toitotetaan joka puolella niin eipä mikään ihme etteivät nuoret halua muuttaa maalle kylälekuriksi (kun paremmalla palkalla ja eduilla ja luultavasti vähemmällä työllä pääsee kaupungissa, surullista mutta totta). Jossain vaiheessa lääkäreistä tuntuu tulevan kylmiä piittaamattomia douchebageja, jotka eivät juuri mitään tee mutta verottavat silti 10 min käynnistä 100e, mistä lie johtuu? Yhteiskunnan palkkarakenne on muutenkin aivan fucked up ja täysin suhteeton. Kyllä muillakin aloilla kouluttaudutaan vuosikausia, muttei silti vedellä noin absurdeja masseja. Skarpatkaa lääkärit, esittäkää edes olevanne palkkanne väärti!!

Sama ongelma suomessa insinööreilläkin, alalle/koulutukseen hakeutuu ihmisiä joilla ei minkäänlaista kutsumusta, ainoana motiivinaan raha.
Sitten näitä sekunda insinöörejä pyörii joka firmassa vain sotkemassa asioita kun eivät oikeasti alasta ole kiinnostuneet tai mistään mitään tiedä kuin teoriassa.

Kiitos, että pystyt sanomaan suoraan. Yleensä lääkärit ja heidän kontaktiverkkonsa vaan hyssyttelee.

Oma kommentti