Kuva: Jani Laukkanen/ Ohjelmatoimisto Kristalli

Kirja: Jippu joutui 15-vuotiaana järkyttävään tilanteeseen – pakotettiin oksentamaan ”paholainen” ulos

Uutuuskirjassa Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä laulaja avaa rohkealla ja kaunistelemattomalla tavalla mielenterveysongelmien ja alkoholismin varjostamaa elämäänsä. Hän joutui ensimmäisen kerran terapiaan jo kahdeksanvuotiaana.

Vanhempien avioero ja isäpuolen alkoholismi särkivät pienen Jipun mielen. Lisäksi hän joutui tuttavaperheen isän seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Jippu kertoo kirjassa miehen muun muassa näyttäneen hänelle sukupuolielintään.

Jippu alkoi jo nuorena oirehtia käyttämällä runsaasti alkoholia ja harrastamalla seksiä. Sen seurauksena hän joutui 15-vuotiaana uskonnolliseen toimitukseen, jossa hänestä yritettiin ajaa ”sisällä olevaa saatanaa” ulos. Tämän piti onnistua oksentamalla.

– Naiset huusivat ja möykkäsivät. Oksentelin yhä uudelleen eteeni asetettuun sankoon. Vatsa- ja selkälihakseni huusivat kivusta yritettyäni yökätä paholaista ulos itsestäni tunnista toiseen. Kasvoistani katkesi verisuonia. Paineistetut silmäni punoittivat. Tunsin suussani sappinesteen pistävän maun, Jippu kuvailee uutuuskirjassa.

Järkyttävän kokemuksen jälkeen hän alkoi uskoa myös kasvattiäitinsä olevan syntinen. Hän ajautui niin pahoihin pelkotiloihin, että ryhtyi hautomaan itsemurhaa pakokeinona tilanteesta.

Kasvattiäidin veli pelasti Jipun kertaalleen rautatiekiskoilta. Hänet toimitettiin tuolloin psykiatrin tutkittavaksi. Jippu kuitenkin kotiutettiin. Pian tapahtuneen jälkeen hänen äitinsä löysi tytön pöydän alta veitsi kädessään. Jippu joutui sen jälkeen ensimmäistä kertaa suljetulle osastolle.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholismi, Jippu, Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä, kirja, Mielenterveys

Kommentit

Oma kommentti