Kirsi hankki silikonit – nyt hän haluaa niistä eroon: ”Pelkään päivää jolloin oireet alkavat…”

Kun Kirsi Kukkonen oli 20-vuotias, hänen suurin unelmansa oli saada isommat rinnat. Nyt, 10 vuotta myöhemmin, tuo unelma on särkynyt. Kirsi kertoo tarinansa Hymyn painetussa lehdessä ja näköislehdessä kuvajournalisti Jenna Lehtosen jutussa.

– Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi ollut tyytyväinen lopputulokseen. Mietin usein, että onneksi uskalsin mennä leikkaukseen. Sain juuri sen, mitä halusin.

Operaation jälkeen peilistä näkyi entistä tyytyväisempi nainen, joka oli saavuttanut yhden unelmistaan. Lähes 4000 euroa maksanut leikkaus tuntui kivusta ja kärsimyksestä huolimatta parikymppisen elämää mullistaneelta kokemukselta. Leikkauksesta toipuminen kesti kuitenkin yllättävän pitkään.

Nyt, tasan 10 vuotta leikkauksen jälkeen, Kukkonen on havahtunut siihen, että silikoni-implanttien hankkiminen ei ehkä ollutkaan ihan niin hyvä idea, miltä se joskus tuntui. 30-vuotias nainen aikoo hankkiutua implanteistaan eroon. Yksi syy on se, että Allergan-merkin karheapintaiset implantit on vedetty pois markkinoilta niissä todetun syöpäriskin vuoksi. Se ei kuitenkaan ole suurin syy, miksi Kukkonen tahtoo poistattaa kehostaan sinne kuulumattomat vierasesineet.

Suurin syy on BII eli Breast implant illness, jolla viitataan aivosumun, iho-ongelmien, hiustenlähdön, uupumuksen, migreenin, näköhäiriöiden ja vatsavaivojen kaltaisiin oireisiin, joita sadat tuhannet silikonirintaiset naiset raportoivat enenevissä määrin ympäri maailmaa.

BII ei toistaiseksi ole lääketieteen tunnustama sairaus, mutta viime vuosina ilmiön ovat noteeranneet niin tutkijat kuin lääkäritkin. Sosiaalisessa mediassa BII-aihetunnisteella löytyy valtava määrä julkaisuja naisilta, jotka kertovat sairastumisestaan ja epämääräisistä oireista.

– Pelkään sitä päivää, jolloin oireet alkavat. Silloin voi jo olla liian myöhäistä, jos silikoni on päässyt leviämään kehoon. Milläs otat sen sieltä pois? Seuraukset voivat olla peruuttamattomat, jos sairastuu loppuiäkseen. Se on järkyttävä ajatus, Kirsi toteaa ledessä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: BII, breast implant illness, Kirsi Kukkonen, silikonirinnat

Kommentit

Oma kommentti