Kolumbiasta Suomeen adoptoitu Luisa on nyt mallikaunotar: ”Kiusaajat laittoivat veitsen kaulalleni”

Jos liikenteessä törmää keltaisiin korkokenkiin ja samanväriseen moottoripyörään, kuljettaja on todennäköisesti Luisa Q.

Etelä-Amerikasta Suomeen viiden kuukauden ikäisenä muuttanut Luisa on näyttävä nainen, joka tekee nykyisin mallin ja promoottorin töitä.

Hän kertoo elämäntarinansa ja avautuu Hymyssä lapsuudestaan, joka oli rajun kiusaamisen sävyttämää. 1990-luvun Suomessa Kolumbiasta adoptoitu tyttö erottui joukosta tumman ihon värinsä vuoksi. Se johti jatkuvaan nimittelyyn ja haukkumiseen, joka alkoi jo päiväkodissa.

Kun Luisa oli ala-asteella, häntä kiusattiin jopa fyysisesti. Pahimmillaan vuotta nuoremmat pojat työnsivät tytön seinää vasten ja laittoivat veitsen kaulalle. Tilannetta ei helpottanut se, että Luisa joutui pitämään korvissaan kuulokojeita, sillä hän kärsi ja kärsii edelleen keskivaikeasta kuulonalenemasta, joka vaikutti myös puheen tuottamiseen etenkin nuorempana.

Vaikka kiusaaminen laantui yläasteella ja lukiossa, huutelulta ei voinut välttyä teini-iässäkään. Tuntemattomilta ihmisiltä sai kuulla kommentteja etenkin julkisilla paikoilla.

– Se oli sellaista, että mitä sinä täällä teet, mene kotiisi. Koska äitini on Varkaudesta kotoisin, saatoin vastata savon murteella, että elä kehtoo, Luisa kertoo Hymyn painetussa lehdessä Jenna Lehtosen jutussa.

Lue Luisan tarina lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: koulukiusaaminen, Luisa Q, malli, model

Kommentit

Oma kommentti