Korona vei myös Jussi Lammen tulot: ”Kelan kanssa on pitänyt taistella, masentavaa…”

Lumimyrsky on täyttänyt Helsingin Kallion kadut, kun Jussi Lampi kiipeää Porthaninkatua ylös. Konkarinäyttelijän askellus lumisilla kaduilla on varovaista, johon on syynsä.

– Minulla on mennyt luita poikki ja murtunut. Polvetkin ovat kokeneet kovia. Kun tulee lunta ja sohjoa, kävelyn kanssa joutuu tekemään normaalia enemmän töitä. Sen huomaa illalla, kun paikkoja alkaa kolottamaan, Jussi taustoittaa.

Viimeksi polvi sai kipeää viime kevään liukkailla, kun Jussi kaatui Hämeenlinnan kaupunginteatterin pihamaalla. Hän oli menossa Maratontanssit-näytelmän harjoituksiin.

– Polvi taittui alle. Kaaduin päälle koko painollani. Kuului vain ruks. Nyt polvi napsuu jokaisella askeleella, mutta ei se työntekoa haittaa, jos vain töitä olisi, Jussi manaa.

Jussi kertoo elämästään Hymyn painetussa lehdessä Juhamatti Niemisen ja Kari Pekosen jutussa.

– Aika säätämistähän koko vuosi on ollut. Kun rahaa ei ole tullut, on pitänyt taistella Kelan ja TE-toimiston kanssa­. Se on ollut masentavaa.

Kun näyttelijän töistä on ollut hiljaisempaa, on ravintolakoulusta valmistunut mies aiemmin voinut suunnata ravintolaan töihin.

– Nyt meni baaritkin kiinni. Ei ole ollut enää mitään, Jussi hymähtää.

Pientä helpotusta toi Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä apuraha.

– Se oli 3 000 euroa. Sillä rämmittiin viime kesä, ettei mennyt kämppä alta.

Lue juttu painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Jussi Lampi

Kommentit

Oma kommentti