Koronan sairastaneelle Tiinalle annettiin puoli tuntia hyvästellä lapsensa – sitten karmea virhe selvisi

Ruotsin Norrköpingissä asuva Tiina Maurizell oli ennen koronaan sairastumistaan perusterve nainen, jolta pienen 40-neliöisen asuntonsa siivoamiseen meni pari tuntia.

– Nyt siihen menee peräti neljä päivää! Yhtenä päivänä jaksan imuroida, toisena pyyhin pölyt. Teen kaiken pikkuhiljaa jaksamiseni mukaan. Olen kuin vanhus, joka yrittää sinnitellä arjen askareiden läpi.

Tiina kertoo oman koronataistelunsa vaiheet painetussa Hymy-lehdessä. Hän sanoo, ettei tule enää terveeksi koskaan.

Hän kertoo myös hurjasta tapahtumasta sairaalassa. Hänet nimittäin meinattiin vaivuttaa uneen sairaalassa, mutta onneksi virhe selvisi.

Tiina oli niistellyt vuotavaa nenäänsä ja vahingossa asetellut happiviikset väärin päin. Seurauksena happiviikset puhalsivat happea poispäin, eikä Tiina saanut tarvittavaa lisähappea.

– Silloin teho-osastolla valmistauduttiin ottamaan minut sinne nukutettuna useammaksi viikoksi, hengityskoneeseen kytkettynä. Eikä ollut edes takeita siitä, että koskaan heräisin sieltä. Minulle annettiin puoli tuntia aikaa sanoa lapsille hyvästi. Se oli mitä järkyttävin kokemus! Onneksi lääkäri tajusi, että happiviikset olivat väärinpäin ja asia saatiin korjattua, eikä minua nukutettukaan, Tiina kertoo. Lue Carmen Heikkilän juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: korona, Tiina Maurizell

Kommentit

Oma kommentti