Koulukiusatun tytön äidin tilitys: Tyttärestä tuli itsetuhoinen – eikä ole terve vieläkään

Tällä hetkellä 22-vuotiaan nuoren naisen äiti on kertonut dramaattisen tarinan tyttärensä kohtalosta nykypäivän Suomessa.

Kaikki sai alkunsa viidennellä luokalla alkaneesta kiusaamisesta, johon ei puututtu tarpeeksi vakavasti. Koulusta kaikui viestiä siitä, että lapsi oli vain liian herkkä.

Tytöstä tuli masentunut ja hän alkoi puhua itsetuhoisista ajatuksista. Tänäkin päivänä hän käy terapiassa ja luottaa vain muutamiin ihmisiin ympärillään.

-Mitä pahaa lapseni oli tehnyt, jotta joillain oli oikeus tuhota lapseni luottamus ihmisiin, äiti kysyy terveyssivuston jutussa.

Hän harmittelee myös mielenterveydellisen hoidon olemattomuutta. Tyttö ei ollut saada asianmukaista hoitoa, ja vieläkin se maksetaan vanhempien omasta pussista. Äiti toteaa ennen kuvitelleensa, että Suomessa saa apua jos sitä tarvitsee, mutta usko varsinkin mielenterveysasioihin on täysin romuttunut.

-Miten katsotaan kuka Suomessa saa apua ja kuka ei? Mitä apua olisimme saaneet jos tyttäreni olisi tappanut itsensä? Olisiko hän silloin ollut riittävän sairas hoidettavaksi? Olisiko tyttäreni elämä ollut helpompaa jos asioihin olisi puututtu jo aiemmin, jos joku olisi uskonut meitä? äiti tilittää. Lue koskettava juttu TÄÄLTÄ.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Mielenterveys, koulukiusaaminen

Kommentit

Oma kommentti