Koulussa eilen hakattu 12v tyttö voi kuuroutua – koulu on äidin mukaan haluton selvittelemään asiaa: ”Emme tiedä edes hakkaajapojan nimeä”

Hymy kertoi eilen 12-vuotiaan vantaalaistytön koulussa tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa hän sai rajuja vammoja. Äidin mukaan asian selvittäminen on ollut koulun kanssa haasteellista. Nyt asiaan tarttui jo Vantaan opetuslautakunnan jäsenkin.

Lue eilinen juttumme tästä.

12-vuotias tyttö joutui koulussa poikaoppilaan pahoinpitelemäksi. Häneltä muiden muassa lohkesi hammas, hajosi silmälasit ja kuuloon tuli alenemaa.

Äiti teki asiasta tänään rikosilmoituksen. Hän on saanut vantaalaisessa Facebook-keskusteluryhmässä paljon sympatiaa ja tukea viedä asia tarpeeksi pitkälle. Ryhmässä asiaan puuttui myös Vantaan kokoomuslainen opetuslautakunnan jäsen, joka sanoi ottavansa kiusaamisasiat käsittelylistalle.

Pahoinpidellyn äiti on saanut myös yllättäviä yhteydenottoja. Muuan äiti kertoi hänelle oman lapsensa kiusaamistapauksesta parin viikon takaa. Siinä oli samoja aineksia. Samainen koulu ei tiettävästi pitänyt asian selvittelyn kanssa tarpeeksi kiirettä ja asiasta kirjattiin hänen mukaansa tässäkin tapauksessa rikosilmoitus.

Hymy tavoitti pahoinpidellyn lapsen äidin myös tänään.

-Poliisi tutkii nyt asiaa. Koulu ei ole edelleenkään kuullut meitä, vararehtorin olen tavoittanut, mutta hän ei näe mitään vikaa koulun tavassa hoitaa asiaa. Alun perin todettiin että jotain palaveria voitaisiin sopia kahden viikon päähän. Pahoinpitelijää on kuulemma kuitenkin kuultu, äiti toteaa.

Uhri on käynyt hammaslääkärissä, jossa hampaita on jouduttu hiomaan. Uhria on myös käytetty korvapoliklinikalla Helsingissä, koska kuulo ei ole palautunut.

-Iskut ovat olleet niin kovia, että puhutaan traumaperäisestä kuulon alenemasta. Välttämättä se ei palaudu koskaan. Selvittelyt jatkuvat, äiti toteaa.

Pahoinpitelijän nimeä uhrin vanhemmat eivät ole saaneet tietoonsa koulusta.

-Sen sijaan väitetään että tyttäreni olisi käynyt tähän poikaan kiinni. Olen pyytänyt koulua katsomaan turvakameran kuvia, mutta siihen ei ole ollut kuulemma aikaa. Tämä koulun tapa ”hoitaa” asioita on ollut jotain todella hämmentävää, ei mitään yhteydenottoa, ei tapaamista, ei selvitystä, äiti toteaa Hymylle.

-Olen äitinä niin täynnä surua ja vihaa ettei tätä voi sanoin kuvitella. Koko viime yö meni tytöllä painajaisia nähdessä. Sitä on raskasta vierestä katsella.

-Tyttäreni on se hiljainen takapulpetin tyttö, joka on jätetty nyt täysin oman onnensa nojaan.

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: pahoinpitely, koulukiusaaminen

Kommentit

Toivottavasti tekijä joutuu vastuuseen tsemiä sille pikkulikalle.

Oma kommentti