Kristian käveli halki Suomen!

Kuukausia kestänyt patikointi Nuorgamista Helsinkiin päättyi elokuun alussa. Ihmisten ystävällisyys ja auttamisen halu yllätti Kristian Muthugalagen. Matkan varrella tarjottiin ruokaa ja yösijaa. Kävelyseuraakin hän sai ajoittain. Kristian arvioi, että matkasta toipumiseen menee ainakin kuukausi.

Miehen tarinan kertoo nyt painettu Hymy, jonne sen on kirjoittanut Reija Kokkola ja kuvannut Kari Pekonen.

– Olen pitkäjänteinen ja minussa on paljon tahdonvoimaa. Teen sen, minkä päätän. Vien asiat loppuun asti, Kristian toteaa.

Se on helppo uskoa, kun katsoo 28-vuotiasta vantaalaista liiketalouden opiskelijaa, joka saapui elokuun 4. päivä Helsingin Senaatintorille Havis Amandan patsaalle supermiesasussa pokaalia kantaen.

Kymmenet tutut ja tuntemattomatkin olivat vastaanottamassa ja onnittelemassa Kristiania. Väsynyt, mutta onnellinen mies oli taivaltanut halki Suomen pohjoisimmasta kunnasta Nuorgamista Helsinkiin. Tuhannet ihmiset olivat seuranneet hänen matkaansa Instagramissa ja Facebookissa. Taivallus alkoi pohjoisesta toukokuun 19. päivä, joten tallustelua kesti koko kesän, 78 päivää. Siinä ajassa Kristian pisti tossua toisen eteen 1 537 kilometrin verran.

– Tuli nähdyksi Suomi päästä päähän. Omien laskujeni mukaan tapasin noin 120 uutta henkilöä matkan varrella. Näin upeita maisemia ja vapaapäivinä tutustuin erilaisiin paikkoihin ja tapahtumiin. Tapasin matkan aikana ihania ihmisiä, jotka kutsuivat syömään ja osa jopa kulki jonkin matkaa kanssani. Se oli hienoa! Sain kävely- ja juttuseuraa, Kristian kiittää.

Lue reportaasi lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kävely, Kristian Muthugalag

Kommentit

Oma kommentti