Jonat Hunder/Wikimedia Commons

KS: Huhuille tuli synkkä vahvistus – suomalaiseksi netti-ilmiöksi muodostunut mies kuoli sairaalassa!

Jokainen vähänkään internetiä käyttävä törmäsi viime vuonna netti-ilmiöksi nousseeseen ja vastoin tahtoaan julkkikseksi päätyneeseen risumieheen. Nyt hän on kuollut.

Mies menehtyi maanantaina oltuaan sairaalahoidossa kolmatta viikkoa. Asiasta kirjoittaa Kouvolan Sanomat, jolle miehen lähiomainen vahvisti kuoleman. Tämä toivoi uutisen julkaisua netissä vellovan huhukampanjan loppumiseksi.

Risumies päätyi suuren yleisön tietoisuuteen YouTube-videolla, kun hän oli viemässä viime kesänä risuja lenkkipolun maastoon Kouvolassa ja ohilkulkija kuvasi hänet. Videolla mies kiroili railakkaasti, ja klippiä katsottiin ja jaettiin satoja tuhansia kertoja. Siitä tehtiin myös satoja eri huumorivariaatioita. Miehestä tuli tahtomattaan julkkis ja hän joutui kirjoittelemaan nimikirjoituksia missä vain liikkuessaan.

Kouvolan Sanomien lähipiiriltä saamien tietojen mukaan mies joutui myös kiusaamisen ja häirinnän kohteeksi, eikä hän lopulta uskaltanut liikkua kotoaan. Lähipiirin mukaan 72-vuotiaan miehen terveys romahti julkisuuden ja kiusaamisen myötä.

Syyttäjä nosti syytteen sekä risuja jemmannutta miestä että häntä kuvannutta kohtaan. Risumiestä syytettiin laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta ja kuvaajaa yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Nyt oikeudenkäynnin jatko on epävarma.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kuolema, oikeus, risumies

Kommentit

Oma kommentti