Kuinka usein alusvaatteet pitää vaihtaa? Vastaus saattaa yllättää!

Alusasu. Kuva: Unsplash.com

”Mikäli hikoileminen ja aktiivisuus on vähäistä, alusasujen vaihtaminen joka toinen päivä voi olla hyväksyttävää”, ihotautilääkäri Anju Methil on todennut.

Newsweekin taannoin tekemässä kyselyssä todettiin, että 47 % ei koskaan käyttäisi alusvaatteita pidempään kuin yhden päivän kerrallaan. Tutkimukseen osallistui 1 500 täysi-ikäistä, kertoo New York Post.

Mutta 36 % Z-sukupolvesta myönsi käyttävänsä joskus samoja alusvaatteita yli 24 tuntia – pisin ajanjakso kaikista tutkituista ikäluokista.

”Miehille ja naisille liian pitkään yllä olleet pesemättömät alusasut voivat aiheuttaa ihoärsytystä, ihottumaa tai jo olemassa olevien sairauksien, kuten ihottuman tai psoriaasin pahenemista. Tämä johtuu kitkasta ja kosteudesta”, lisensoitu ihonhoitoasiantuntija Sarah Roberts kertoi Daily Mail -lehdelle.

Roberts varoitti likaisten alusasujen aiheuttamista hiivainfektioista ja bakteerivaginoosista.

Naisten yleinen ongelma, emättimen hiivatulehdus ilmenee, kun Candida-niminen sieni lisääntyy liikaa. Se voi aiheuttaa polttamista, kutinaa, kipua ja vuotoa.

Bakteerivaginoosi puolestaan ​​on kuin hiivatulehdus, paitsi että siihen liittyy usein kalan haju ja vuoto on keltaista tai harmaata, ei valkoista. Se johtuu emättimen luonnollisten bakteeritasojen epätasapainosta.

Naisten – joilla on runsaat kuukautiskierrot tai huomattavaa emätinvuotoa – tulisi harkita alusvaatteiden vaihtamista useammin kuin kerran päivässä välttääkseen näiden infektioiden kehittymisen.

”Vaikka miesten bokserit koskettavat ihoa harvemmin kuin naisten alusvaatteet, he eivät välty näiltä vaaroilta – varsinkaan kun niitä käytetään toistuvasti ilman vaihtoa”, Roberts totesi Daily Mailissa.

”Niiden, jotka harjoittavat intensiivistä fyysistä toimintaa tai jotka hikoilevat voimakkaasti, on suositeltavaa vaihtaa alusvaatteet useammin”, suositteli ihotautilääkäri Hannah Kopelman.

”Kuumassa ja kosteassa ilmastossa alusvaatteiden vaihtaminen useammin kuin kerran päivässä saattaa olla tarpeen hyvän hygienian ylläpitämiseksi”, hän lisäsi.

Lähde: New York Post

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: alusasut, vaihtaminen

Kommentit

Oma kommentti