Kuka antaisi Suomessa asuvalle Jodylle töitä?

Jody Merelle -niminen englantilaisnainen on harmitellut julkisessa Facebook-postauksessaan, että onko työnpuutteen vuoksi ainut vaihtoehto lähteä Suomesta pois.

-Olen hakenut monta eri työpaikkaa Suomesta mutta aina vaan katsottiin, että koulutus oli ”vääränlainen”. Päätin kuitenkin yrittää vielä kerran, ja laitoin avunpyynnön julkisesti Facebookiin, hän kirjoittaa.

Nainen onkin saanut kaksi kuukautta sitten tapahtuneesta tempauksestaan paljon rohkaisua. Ilmoitusta on jaettu ja sanaa levitetty satamäärin, ja ehkäpä Jody Merelle vielä löytääkin töitä Suomesta.

Jody Merelle kertoo olevansa puoliksi englantilainen, hän on asunut Suomessa kymmenen vuotta. Hän puhuu sujuvaa suomea ja muita kieliä. Hän haluaisi perheensä pysyvän Keski-Suomessa, mutta töitä ei ole löytynyt, vaikka Britanniassa hän työskenteli kymmenen vuotta asianajajana sekä viestinnän parissa. Hän on myös opettanut kieliä ja toiminut toimittajana. Suomessa hän on valmistunut terapeutiksi ja suorittanut psykoterapian maisteriopinnot Englannissa. Työkokemustakin löytyy.

-Ongelma on, että taustastani huolimatta en kelpaa Suomen työmarkkinoille juuri mihinkään, koska pohjakoulutukseni on muualta ja aina täällä ”vääränlainen”.

Hän selvittää päivityksessään eräänlaista noidankehää, johon on ajautunut.

-Jos keksit jonkun paikan, firma, koulu, seurakunta tai mihin vaan, mihin voisin ”sopia”, mieluummin terapeuttina tai valmentajana, mutta myös kieliasioissa tai opetuksessa tämmöisellä ulkomaalaisella koulutuksella niin pliis laita minulle yv:nä viesti!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: työ, Jody Merelle

Kommentit

Oma kommentti