Kun suosikkinäyttelijä Ismo Apell muutti Savoon, Helsinkiin jäivät myös sydänvaivat

Näyttelijäkonkari ja tv:stä tuttu Ismo Apell on keskittynyt viime vuodet hotellilaivan pyörittämiseen Kuopiossa, mutta nyt aikaa riittää myös näyttelemiselle – kiitos rauhallisemman elämänvaiheen.

Mies kertoo elämästään Hymyn painetun lehden haastattelussa Juhamatti Niemisen jutussa.

Näyttelijä-yrittäjä Ismo Apell, 52, on monien tittelien mies. Takavuosien Puhtaat valkeat lakanat ja Karjalan kunnailla -suosikkisarjoista tuttu Ismo isännöi Kuopiossa hotellilaivaa, minkä lisäksi hän luotsaa kahta kesäteatteria, tekee yrityksensä nimiin koulutus- ja luentokeikkoja sekä pyörittää virtuaalipelikeskus Warppia kaupungin keskustassa.

Kuluva kesä on tarjonnut Ismollekin pysähdyksen, kun kesäteatterit jäivät järjestämättä koronan takia. Kuopion Rauhalahden kesäteatterin Danny-musikaalin valmistelut olivat jo pitkällä.

Ismo ei joukkoineen jäänyt tilannetta surkuttelemaan, vaan yritys laajensi toimenkuvaansa radiomainosten ja striimattujen videolähetysten tekemiseen.

– Kunnostimme yhtiön tiloihin äänitys- ja tanssistudiot sekä koulutustilan, jossa aloitamme uuden yrittäjäkoulutuksen esiintyville taiteilijoille. Opettajiksi ovat lupautuneet muun muassa Janne Kataja ja Ville Haapasalo, Ismo kiittelee ystäviensä mukaan lähtemistä.

Ismo tasapainoili freelance-näyttelijän töiden kanssa, kunnes vuonna 2004 karisti Helsingin pölyt jaloistaan ja muutti takaisin vanhoille kotiseuduilleen, tuolloin Kiuruvedelle. Päätöstä vauhditti sydänoireet, jota luultiin alkuun kammiovärinäksi.

– Sanoin itseni irti Helsingin Komediateatterista. Kun muutin Kiuruvedelle, häipyivät huolet ja murheet. Sydämen rytmihäiriötkin jäivät Helsinkiin. Kyse oli isokokoisen sydämen aiheuttamasta värinästä, ei kammiovärinästä.

Lue juttu Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Ismo Apell

Kommentit

Oma kommentti