Kuunnelkaa kun Siru puhuu: ”Huumeita ei voi vain kokeilla”

Siru Schwartz alkoi käyttää huumeita 25-vuotiaana ja jo ensimmäisestä suonensisäisestä amfetamiiniruiskusta hän tiesi jääneensä koukkuun.

– Rakastuin amfetamiiniin ja taistelen sitä vastaan tänäkin päivänä, Siru sanoo Hymyn painetussa lehdessä Carmen Mäkisen tekemässä jutussa.

Siru Schwartz oli neljä vuotta käyttämättä huumeita kokonaan, kunnes viime heinäkuun lopussa hän lankesi ja seuraavat puoli vuotta meni huumeita käyttäessä.

– Se on jotakin järkyttävää, miten vaikeaa tämä on ollut. Siksi haluan varoittaa niitä, jotka luulevat voivansa vain kokeilla huumeita. Niitä ei voi kokeilla, sillä usein jo ensimmäisestä kerrasta jää koukkuun eikä irtipääseminen ole helppoa.

– Sellaisille, jotka leikkivät huumeilla viihdekäyttäjinä, en voi muuta sanoa kuin että lopettakaa heti. Monet viihdekäyttäjinä itseään pitävät eivät ymmärrä olevansa jo täysin riippuvaisia narkomaaneja, he luulevat hallitsevansa käyttönsä. Huumeet vetävät ihmisen valhemaailmaansa saman tien, Siru varoittaa.

Sirun päihdekäyttö alkoi 13-vuotiaana, kun yläasteikäinen tyttö kiinnostui alkoholista.

– Yläasteella kouluarvosanani laskivat kuin lehmän häntä. Juomiseni oli sitä luokkaa, että 17-vuotiaana jouduin tunnustamaan olevani alkoholisti. Tiesin sen, mutta join siitä huolimatta vielä kahdeksan vuotta, aina siihen asti, kunnes menin hoitoon.

Siru tutustui hoitojakson aikana mieheen, joka oli narkomaani ja joka veti Sirun mukanaan huumemaailmaan.

– Olin niin kyllästynyt siihen omaan juomiseeni, etten vain jaksanut sitä. Siksi ihan mielenkiinnosta halusin kokeilla huumeita, jos se olisi parempi vaihtoehto. En ymmärtänyt ollenkaan kuinka vaarallisella asialla leikin.

Siru kokeili ensimmäisen kerran huumeita 25-vuotiaana, eikä se ollut mietoon kannabikseen tutustumista, vaan hän pisti amfetamiinia suoneen heti ensimmäisellä kerralla.

– Se oli menoa, tiesin heti, että tähän jäin kiinni. Siitä tuli niin valtavan hyvä olo, kaikki ahdistus katosi ja aivan kuin koko ajatusmaailmani olisi selkiytynyt. Tarkoitukseni oli vain kokeilla.

Sirun huumeiden käyttö aiheutti sen, että hänen siskonsa joutui katkaisemaan välit Siruun kymmeneksi vuodeksi.

– Se oli aivan oikein mitä hän teki, vaikka teki kipeää, etten voinut häntä tai hänen lapsiaan nähdä. Nykyään meillä on hyvät välit. Ei minun äitinikään osannut toimia tai auttaa muulla tavoin kuin soittaa ambulanssin hakemaan minut niinä hetkinä, jolloin sekosin kotona täysin.

Lue juttu kokonaan lehdestä tai näköislehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: huumeet, Siru Schwartz

Kommentit

Oma kommentti