Kuutamolla-valehteluohjelman juontaja Janne Kataja: Näin tunnistan valehtelevat ihmiset

Kuutamolla-viihdeohjelmaa juontava Janne Kataja tunnustaa katsoneensa alkuperäistä Kuutamolla-ohjelmaa 2000-luvun alussa (2001–2004). Silloin sitä luotsasi Santeri Kinnunen.

– En olisi muuten lähtenytkään, jos en olisi ohjelmasta silloin tykännyt, Janne paljastaa Kinnusen saappaisiin hyppäämistään.

Ohjelman idea on pysynyt samana kuin aiemminkin. Kolme julkkisvierasta kertoo kukin vuorollaan kolme väittämää, joista kaksi on totta ja yksi on puppua. Kaksi muuta pyrkii arvuuttelemaan, mikä hulvattomista tarinoista oli keksitty.

– Ohjelman suola on hauskat tarinat ja väitteet. Ne ovat pääosassa. Minullahan on helppoa, kun saan olla vain yhtenä korvana ja kuunnella. Tosin olen kova poika puhumaan, mutta nyt on pitänyt malttaa olla hiljaa, Janne virnistää.

Kuvausten aikana Janne on oppinut tunnistamaan vieraista, milloin kukin valehtelee.

– Silloin kun valehtelee, sitä rupeaa helposti selittelemään. Kun puhuu totta, omaa väitettä alkaa puolustaa hanakasti, Janne vinkkaa.

Juhamatti Niemisen haastattelussa painetussa lehdessä Janne tunnustaa turvautuneensa valehteluun.

– Tärkeistä asioista ei tietenkään saa valehdella, mutta joskus valkoinen valhe on ihan paikallaan. Se on osa kohteliaisuutta, kun totuus voi pahoittaa jonkun mielen, Janne toteaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Janne Kataja, Kuutamolla

Kommentit

Oma kommentti