Kyrsiikö tämä pimeys? Näillä kikoilla sinusta kuoriutuu taas leijona!

Apeutta. Pimeyttä. Mielenkiinnottomuutta. Hämärää. Kyllä tämä pimeys ja kaamos ottaa miehen (ja miksei naisenkin) nuppiin.

Voiko asialle tehdä jotain. Kyllä voi. Terveyden Asialla -verkkolehti on listannut kymmenen helppoa kikkaa, joilla jokaisesta miehestä kuoriutuu leijona ja naisesta tiikeri – vaikka ulkona onkin loskaa, räntää ja harmaata.

Tässä pari vinkkiä listasta:

Kun illat pimenevät ja ilma viilentyy, tekee monien luontaisesti mieli sokeria ja hiilihydraattipitoista ruokaa.  Näe hieman vaivaa ja ostaa kotiin ruokia, joita voi hyvällä omallatunnolla syödä. Monipuoliseen ruokavalioon kuuluvat hedelmät ja marjat, joilla voidaan varmistaa vitamiinien, erityisesti C-vitamiinin, saanti. D-vitamiinilisää voi tarvittaessa ottaa pimeimpään vuodenaikaan. Mikäli ruokavaliossa ei ole riittävästi kalavaihtoehtoja, voi ottaa kalanmaksaöljyä esimerkiksi kapseleina.

On normaalia, että pimeänä vuodenaikana väsyttää ja silloin pitäisi myös nukkua enemmän. Jos tuntuu siltä, ettei nukkuminen palauta, vaan väsymys jatkuu, tarkista elämäntapasi. Joskus voi olla paikallaan myös käydä lääkärin pakeilla: väsymyksen taustalla voi olla esimerkiksi anemiaa tai kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Lue loput kahdeksan vinkkiä TÄÄLTÄ

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: ruoka, terveys, ravinto, pimeä, kaamos

Kommentit

Oma kommentti