Lääkäri kielsi Heikiltä rakkaan harrastuksen sukelluksen, mutta sitten tapahtui pieni ihme

Kesäkuussa 2018 Heikki Tallisen olo muuttui kummalliseksi. Vankkumatonta sukelluksenharrastajaa huimasi. Tuntui siltä kuin olisi ollut veneessä tai karusellissa. Pahoinvointilääkkeet tarjosivat ensiapua keinuttavaan oloon, mutta ne eivät parantaneet tilannetta pysyvästi.

– Menin työterveyslääkärin luo, jossa minulla todettiin korvatulehdus. Olo ei helpottanut, mies kertoo Jenna Lehtosen kirjoittamassa ja kuvittamassa jutussa Hymyn painetussa lehdessä.

Mutta ongelma jatkui. Myöhemmin Tallisen korvasta löytyi kolesteatooma eli helmiäiskasvain. Erikoislääkäri kirjoitti kiireellisen lähetteen Helsingin yliopistolliseen keskussairaalaan. Edessä oli leikkaus. Operaatio kesti yli kuusi tuntia. Sen jälkeen kirurgi kertoi potilaalle, että hän ei saisi sukeltaa enää koskaan.

Tieto musersi Tallisen.

– Korvastani jouduttiin poistamaan kuuloluut, ja kirurgi teki jostain korvalehden rustosta sinne uudet sisuskalut. Epäily oli, että sen korvan kuulosta jää ehkä kymmenen tai 20 prosenttia jäljelle.

Tallinen myi osan varusteistaan ja ajatteli, että hänen sukelluksensa on sukellettu. Kun leikkauksesta tuli kuluneeksi neljä kuukautta, oli aika mennä korvan magneettikuvaukseen ja kuulon tarkastukseen. Sen jälkeen, noin puoli vuotta myöhemmin, lääkäri totesi jotakin todella yllättävää – korva oli täysin toimiva ja kuulo oli hyvä.

– Ihme tapahtui. Kirurgi oli itsekin yllättynyt, miten hyvin korvani oli parantunut.

Tallinen kysyi, saako hän sukeltaa ja sai lääkäriltä luvan jatkaa rakasta harrastustaan. Nyt takana on lukuisia sukellusreissuja ympäri maailmaa. Heikin tarinan voi lukea Hymystä – ja samalla katsoa upeita sukelluskuvia.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Heikki Tallinen, sukellus

Kommentit

Oma kommentti