Lähivinkkipalvelu laajenee – kansa vinkkaa myös prostituutiosta!

Sosiaalisessa mediassa toimiva poliisin Lähivinkki-palvelu laajenee Helsingin lisäksi myös muualle Suomeen.

Kyseisessä palvelussa kansalaiset voivat tehdä merkintöjä kartalle ympäristön turvallisuuteen liittyen. Käyttäjät merkitsevät karttapohjaan turvallisuuteen liittyviä ei-kiireellisiä asioita tai kommentoivat muiden käyttäjien merkintöjä. Luokkia on tällä hetkellä kaksi: liikenneturvallisuus ja tarve näkyvälle valvonnalle.

Lähivinkkiin on mahdollisuus lisätä myös kuvia. Poliisi seuraa ilmoituksia, kommentoi niitä tarpeen mukaan ja voi myös jättää omia merkintöjä kartalle. Kiireellisissä asioissa tulee kuitenkin aina soittaa hätänumeroon 112, koska lähivinkki ei ole kiireellisiä asioita varten, huomautetaan poliisista.

-Palvelun tarkoituksena on lisätä poliisin tietoa erilaisista häiriöpaikoista, vähentää päällekkäisiä ilmoituksia ja tarjota myös kansalaisille mahdollisuus osallistua lähiympäristönsä turvallisuutta koskevaan keskusteluun, poliisitarkastaja Petri Marjamaa Poliisihallituksesta sanoo.

Lähivinkki on ollut Helsingissä käytössä kolmisen kuukautta. Kävijöitä siellä on ollut 40 000 ja ennakkotarkastuksen läpäisseitä merkintöjä on tehty noin 1000 kappaletta.

Esimerkkinä Helsingin Aleksis Kiven katu. Poliisille vinkataan useammankin kerran prostituutiosta. Katso täällä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: internet, lähivinkki, poliisi, rikokset, verkko

Kommentit

Oma kommentti