”Lappiin ei tarvita virolaisia raksamiehiä!” – Skanska joutui perääntymään lappilaisten edessä!

Heimo LahtelaLappilaiset rakennusmiehet kaivoivat ”sotalapiot” esiin – ja rakennusyhtiö Skanska joutuu pitämään virolaiset työmiehensä Virossa.

Mistä on kyse? Siitä, että rakennusyhtiön ilmoitus virolaisten rakentajien tuomisesta Rovaniemen Pöyliövaaraan rakentamaan Hallinnon tietotekniikkakeskusta sai Lapissa aikaan ankaraa arvostelua ja jopa työnseisauksia.

Tilanne oli mielenosoittajien mukaan järjetön, sillä Lapissa on huippuammattitaitoisia rakentajia työttömänä, ja Skanska olisi ratkaissut asian virolaisella halpatyövoimalla. Suomalaiset kirvesmiehet tienaavat 12 – 17 euroa tunnilta, mutta virolaisille on huhujen mukaan maksettu jopa 5 – 8 euron ”sikapalkkaa”.

Skanskalla oli aikatauluperustelunsa virolaiselle työvoimalle, mutta Rakennusliiton mukaan kyse oli perimmältään rahasta. Lopulta Skanska joutui vetäytymään aikeestaan. Lue melkoisesta rakennussopasta Hymyn printtilehdestä!

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Lappi, rakennusmiehet, rakentaminen, Viro

Kommentit

Oisko tällä Brysselillä ja EU:lla viitattu jotenkin kilpailuttamispakon suuntaan? Alihankkijan alihankkijan alihankkijan alihankkija saa maksaa alaisilleen mitä tahansa, eikä se enää ole rakennuttajan pään- tai moraalinvaiva.

Hei Harri

Miten hel….. se on hallituksen vika että yritykset Suomessa maksaa mielummin pientä palkkaa ulkomaiselle työntekijälle ku isompaa palkkaa suomalaiselle? Ei sekään ole hallituksen vika että suomalainen ostaa halpaa brasilialaista pihviä eikä kalliimpaa suomalaista. Joku järki noihin kommentteihin.

samaa toivoisi koko maahan,kymmeniätuhansia ulkomaalaisia duunissa samaan aikaan kun suomalaiset ovat työttömiä,mutta kun hallitus kumartelee brysselin suuntaan niin minkäs teet.Menetyksiä verotuloista ynm ei kannata edes laskea,tulee vain paha mieli,ei sen puoleen ei niitä veroja saa ne lähtömaatkaan.

Nyt virotar Iivo Massi äkkiä haukkumaan lappilaisia, sillä hänen mielestään suomalaiset työläiset ovat syyllisiä Stalinin rikoksiin koska pyytävät parempaa palkkaa kuin virolaiset. Pitäisi kuulemma tyytyä ”hieman vähempään” (lue: 5e/tunti)

Raksaliitto ei olekaan mikään demariliitto, vaan jatkaa vasemmistolaisen tai jopa kommunistisen ammattiyhdistyksen perinteitä: laittaa pääoman palvelemaan raskautettuja, eikä riistämään. 🙂

Oma kommentti