Laulaja Eini kertoo menetyksestään: 12 tuntia lapsen syntymästä oma äiti kuoli

Rakastettu ikinuori kuusikymppinen laulajatar Eini kertoo elämästään Hymyn printtilehden haastattelussa, joka on Juhamatti Niemisen käsialaa.

Viime syksynä Eini osallistui Tanssii Tähtien Kanssa -kisailuun. Siinä hän laittoi itsensä täysillä likoon. Ohjelma toimi Einille kasvukokemuksena, kun hän jakoi siinä traagisen tarinan menneisyydestään. Vain 12 tuntia toisen lapsensa syntymän jälkeen hänen oma äitinsä menehtyi 21 vuotta sitten.

– Se oli jättänyt sisälleni ison möykyn, tunnelukon. Kuljin kuukausien ajan kuin usvassa. En pystynyt olemaan onnellinen vauvastani, kun suru kulki liian lähellä. En tuntenut pääseväni siitä irti. Aina kun minun piti alkaa tunteistani puhua, murennuin täysin, Eini kertoo.

TTK-kokemus avasi henkiset solmut.

– Puhuminen ei toiminut, eikä laulaminen, mutta tanssi auttoi lukkojen avaamisessa. Se oli terapiani. Löysin ajanjakson, joka minua piti otteessaan. Nyt olen siitä täysin vapaa.

Uutta Einille tarjosi myös koronakevät. Siinä missä hän on aina viilettänyt keikoille, koronakevät pakotti laulajan pysähtymään keikkojen mentyä alta.

– Se oli alkuun sokki. Hirveä katastrofi. Oli pelottavaakin, kun ei tiennyt mitä siitä seuraa, kunnes päätin ottaa ajan levon kannalta. Lepäsin kaiken väsymykseni pois. Käänsin asiat positiiviseksi voimavaraksi. Olen ollut aina kova suorittaja, joten lepo teki hyvää kokonaisuudessaan, myös äänelle.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Eini, Eini Pajumäki

Kommentit

Oma kommentti