Laulaja Jaska Mäkynen irtautui ruumiistaan: Enää en pelkää kuolemaa

Ex-tangokuningas ja laulaja Jaska Mäkynen julkaisee maaliskuussa avoimen ja rehellisen elämäkerran. Hän kertoo elämästään Hymyn painetun lehden jutussa, jonka on kirjoittanut Reija Kokkola ja kuvannut Kari Pekonen.

68-vuotias Mäkynen kertoo jutussa katsoneensa kuolemaa silmästä silmään muutaman kerran. Yksi järkyttävimmistä onnettomuuksista tapahtui vain seitsemän viikkoa ennen tangofinaalia vuonna -91. Jaska nukahti rattiin ja syöksyi ulos tieltä aamuyöllä. Tajuton laulaja alkoi jo kärsiä hypotermiasta, kun paikalle sattui nainen, joka soitti ambulanssin. Rajusti loukkaantunut mies parsittiin kokoon sairaalassa.

– Menetin ääneni ja puhekykyni joksikin aikaa. Oli ihme, että pääsin tangofinaaliin. Ja voittohan sieltä tuli.

Myös vuonna -80 hänen henkensä oli hiuskarvan varassa, kun hän suistui työpaikkaonnettomuudessa lasioven läpi. Oli millimetrin murto-osasta kiinni, ettei valtimo olisi katkennut. Tästä kuitenkin seurasi jotain hyvääkin.

– Maatessani sairaalassa näin valotunnelin, ja itse tunsin makaavani pumpulipilven päällä. Silloin ajattelin, että onpa ihana tapa lähteä, Jaska sanoo liikuttuneena.

Herkkä, henkisistä asioista kiinnostunut laulaja on kokenut myös toisenlaisen ruumiista irtautumisen. Kokemus oli pelottava. Jaska oli mennyt hetkeksi lepäämään vuoteelleen silmät raollaan. Yhtäkkiä hän huomasi katsovansa itseään ylhäältä päin. Silloin hän pelästyi, ja käänsi vaistomaisesti kylkeään kasvot kohti ikkunaa ja parveketta.

– Näin edelleen itseni, mutta nyt parvekkeen ikkunasta katsoen.

Jaska sai onneksi puida tapahtumaa tutun hypnoterapeutin, Kari Tuomaalan kanssa. Enää hän ei pelkää kuolemaa.

– Sain rauhan sielulleni.

Lue juttu painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kuolema, elämäkerta, Jaska Mäkynen

Kommentit

Oma kommentti