Laura, 18, syttyi tuleen – nämä kuvat järkyttävät

Lauran kohtalo on omiaan muistuttamaan polttoaineella ja kaasulla toimivien laitteiden vaarallisuudesta näin grillauskauden alkaessa. Pieni ajatusvirhe voi johtaa järkyttäviin seurauksiin ja elinikäisiin vammoihin.

Lauran tarinan kirjoittaa painettu Hymy-lehti.

Schüttorfissa asuvan Laura Mecklenburgin elämä sai karmaisevalla tavalla aivan eri suunnan heti täysi-ikäistymisen jälkeen. Kaksi vuotta sitten hänet kutsuttiin grillaamaan entisen poikaystävänsä kotipihalle. Terassilla ollut lämmitin sytytettiin illan viilentyessä palamaan.

Jossain vaiheessa polttoaine loppui. Ex-poikaystävän äitipuoli ei ymmärtänyt odottaa tarpeeksi kauan ennen kuin hän ryhtyi lisäämään bioetanolia laitteeseen. Kuumuuden seurauksena lämmitin räjähti ja Lauran vaatteet syttyivät tuleen.

Laura vaivutettiin koomaan viikoksi toisen ja kolmannen asteen palovammojen vuoksi.

– Kun minut herätettiin, muistin heti kaiken onnettomuudesta. En pystynyt olemaan kiitollinen selviämisestäni, koska olin niin valtavissa tuskissa. Päinvastoin ajattelin, miksen saanut kuolla.

Hän joutui opettelemaan uudelleen kävelemään, syömään ja juomaan. Lisäksi hänen oli kirjaimellisesti katsottava, kun hänen kammottavat palovammansa kasvoivat pikkuhiljaa umpeen. Laura kävi läpi kuusi eri leikkausta, joissa tehtiin yhteensä 14 ihonsiirtoa. Ihoa siirrettiin useissa osissa reisien alueelta käsiin.

– Jotenkin kuitenkin selvisin siitä kaikesta kivuista huolimatta. Hoitajat sekä lääkärit olivat todella kannustavia, ja perheeni tuki oli luonnollisesti kaikki kaikessa. Siinä mielessä olin onnekas, että ihon paranemisessa ei ollut ongelmia ja asiat etenivät koko ajan.

Laura oli sairaalahoidossa yli kuusi viikkoa. Sen jälkeen edessä oli vielä kahden kuukauden kuntoutusjakso. Lue Lauran ajatuksista lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Seija Myllymäki
Kuvat:MVPhotos
Avainsanat: grillaus, iho, Laura Meckelburg, onnettomuus, tulipalo

Kommentit

Oma kommentti