Leena, 84, kyllästyi joutenoloon – perusti majatalon!

Leena Airaksinen on yrityksessään siivooja, kokki, kirjanpitäjä, pyykkäri ja toimitusjohtaja.

– Neljä vuotta sitten ryhdyin pitämään majataloa, kun kyllästyin olemaan jouten, hän sanoo Hymyn painetun jutun haastattelussaan.

Elintarviketeollisuuden parissa ja valtionkin leivissä pitkän päivätyön tehnyt Leena Airaksinen jäi vuonna 1997 yksilölliselle varhaiseläkkeelle. Eläkkeellä hän matkaili ja rakensi omakotitalon.

Sitten alkoi taas tekemisen puute vaivata.  Vuonna 2016 Leena luki Helsingin Sanomista jutun Airbnb-huonevuokrausjärjestelmästä, ja silloin hänelle heräsi ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä.

Ensimmäiset vieraat saapuivat Leena Airaksisen viihtyisään omakotitaloon vuoden 2016 marraskuussa. Aluksi turistien määrä oli kuitenkin hyvin vähäinen. Seuraavana vuonna Leena päätti siirtää toimintansa Booking.comiin.

– Sitten alkoikin tapahtua ja talo täyttyä. Työpäivät alkoivat olla 12-tuntisia. Olin yllättynyt suosiosta, mutta samalla hyvin iloinen.

Leena Airaksisen kotimajatalosta sukeutui nopeasti menestyvä liiketoiminta. Maaliskuussa hänen oli monen muun yrittäjän tavoin laitettava ovensa kiinni koronaepidemian vuoksi.

– Iso osa asiakkaista tulee pitkin maailmaa, Japania ja Amerikkaa myöten, Leena kertoo Hymyn jutussa.

Parhaimmillaan Leenan hoteissa on samaan aikaan yhdeksän vierailijaa. Nyt toiminta on jälleen käynnistynyt.

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Kuvat:Kai Merilä
Avainsanat: eläke, majatalo, Leena Airaksinen

Kommentit

Oma kommentti