Leipäjono ei katoa – nyt tulee Sini Hursti!

Köyhien auttaja Heikki Hursti on jäämässä sivuun auttamistyöstä. Hänen perintöään on jatkamassa Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön toiminnanjohtajana Heikin tytär Sini Hursti.

Sini Hursti, 34, ei pelkää astua vastuuseen. Isä Heikki on valmentanut Siniä ”vallanvaihtoon”. Hurstien arvokasta työtä ovat vaikeuttaneet Heikin sairastuminen syöpään kuusi vuotta sitten ja äiti Eija Hurstin poismeno maaliskuussa. Ruoanjako köyhille jatkuu silti entiseen malliin.

– Isä on mukana vielä arkityössä. Olen lapsen kanssa kotona, kunnes hän pääsee päiväkotiin. Isän kanssa ollaan tästä muutoksesta puhuttu jo pidemmän aikaa. Olemme jakaneet tehtäviä, vastuu ei tunnu raskaalta, Sini kertoo Hymyn painetun lehden haastattelussa.

– Olen kuusi vuotta ollut mukana tässä työssä sen jälkeen kun isä sairastui. Alun perin tulin vain auttamaan. Myöhemmin keskusteltiin isän kanssa, että jään mukaan tähän hommaan ja mahdollisesti jatkan isän työtä.

Mistään harrastustoiminnasta Sinin työssä ei ole kyse. Päinvastoin.

– Tämä on minulle kokopäivätyötä. Olen valmistautunut siihen, että puhelin voi soida viikonloppuisin ja iltaisin.

Raskaiden tapahtumien lisäksi onnea on tuonut Hurstien perheeseen yksivuotias Zara-esikoinen.

– Isällä ja minulla on ollut raskasta äidin kuoltua. En ole päässyt auttelemaan pienen lapsen takia isää niin paljon kuin olisi pitänyt. Lapsi on tuonut lohtua. Lapsi kulkee mukana hyvin täällä Hurstin Valinnassa.

Lue Sinin ja Heikin kuulumisia painetusta lehdestä. Kuvassa taustalla Heikki.

Teksti:Hymyn toimitus, Esa Pesonen
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Heikki Hursti, Veikko Hursti, leipäjono, Sini Hursti

Kommentit

Oma kommentti