Lempi-kani luulee olevansa kana – istuu orrella ja hautoo!

Virmutjoella sijaitsevassa kanatarhassa on hiljaista, sillä siellä on yhdellä jos toisella asukkaalla haudonta menossa.

Muniensa päälle asettuneet kanat ottavat hautomistehtävänsä vakavasti ja yksi varaemo on muina kanoina joukossa mukana, paitsi että se ei muni ja sillä on pitkät korvat.

Valtavan kokoiseksi kasvanut luppakorvainen Lempi-kani on ollut pienestä asti kanatarhan kasvatti ja oppinut kanalauman keskellä kanojen tavoille. Sen voi löytää munien päälle lituskaiseksi levittäytyneenä, ympärillään hautovien kanojen tavoin.

Kukaan kanalassa ei syrji tai vierasta Lempiä, vaan se on hyväksytty joukkoon ajat sitten. Lempi viihtyy kanalassa ja kanojen kanssa enemmän kuin toisten kanien seurassa.

Lempi loikkii kotkottavien kanojen seassa ja kaikesta näkee, että kanat ovat sen ystäviä. Lempi liittyy kanojen seuraan syömään välillä itsekin jyviä, mutta pääasiassa Lempin ravintona on kuitenkin heinät, porkkanat ja salaatit.

Lempi on valloittava kani, ja se on omaksunut täysin kanojen identiteetin. Se ei ole lopulta aivan tavatonta, sillä monet maalaistalojen eläimet voivat nuorena oppia toisen lajin tavoille jos ne ovat eläneet ilman lajitovereitaan. Voit lukea hauskan jutun Lempistä Carmen Mäkisen kirjoittamana ja kuvaamana painetusta Hymystä.

Kun tipuja alkaa rusahdella munankuorien sisältä esille, Lempi on voinut olla yksi niiden hautojista. Hän voi pitää itseään äitipuolena, ja se iloitsee uusista pikkutulokkaista kanaemojen lailla.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kani, Kana, Lempi

Kommentit

Oma kommentti