Lotta Hintsa kertoo tilanteestaan onnettomuuden jälkeen! – Lisää kuvia

Lotta Hintsa

Lotta Hintsa julkaisi kuvia ja kertoi onnettomuudesta, joka tapahtui Nepalissa Himalajan vuoristossa. Hän julkaisi sunnuntaina Instagramissa kuvan, jossa päästä valuu verta. Lotta kertoi, että hän kaatui, kun he olivat menossa 13 kilometrin patikointimatkan perusleirille.

Nyt Lotta on julkaissut kuvia tapahtumapaikalta sekä videon, jossa helikopteri tulee noutamaan potilasta ja kuvan sairastuvalta.

– Kaikkea sitä oppii 24h aikana, kun pääsee oikeaan hoitoon onnettomuuden jälkeen, Lotta kertoo Instagramissa.

– Uskon vakaasti siihen, että asioissa on loppujen lopuksi järkeä. Että mitä tahansa elämässä tapahtuukin, sillä on tarkoitus. Tämä retkikunta osoittautui elämäni lyhimmäksi retkikunnaksi: loukkasin itseni ensimmäisenä päivänä perusleirin vaelluspäivänä onnettomuudessa, jossa kaaduin, loukkasin pääni metallisiltaan ja sain aivotärähdyksen.

Hän kertoo olleensa mukana aiemmin pelastustehtävissä, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun hän itse on loukkaantunut.

– Opin itsestäni niin paljon siinä hetkessä, kun kasasin itseni nousten maasta veren virratessa kasvojani pitkin ja pääni pyöriessä, siihen hetkeen, kun pääsin Kathmandun sairaalaan ja haava hoidettiin ja ommeltiin kunnolla.

Hän kertoo oppineensa kuinka reagoi tällaisessa tilanteessa, sekä fyysisesti että henkisesti.

– Nyt tiedän miltä tuntuu vaappua 13km takaisin sivistyksen pariin, miltä tuntuu taistella pyörtymisen, oksentamisen fyysisiä tuntemuksia vastaan ja pitää jalat liikkeessä.

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Himalaja, Lotta Hintsa, loukkaantuminen, Nepal, onnettomuus, tapaturma

Kommentit

Oma kommentti