Maija Vilkkumaan rahapuheet kuumensivat tunteita – Maija lopetti keskustelun!

Maija VilkkumaaMaija Vilkkumaa on asettunut Facebook-sivuillaan kiivaasti puolustamaan niin kutsuttua hyvitysmaksua ja järjestelmän uudelleenrukkaamista. Hän kertoo olevansa sataprosenttisesti kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen takana siinä, mitä tulee Tekijänoikeuslain laajentamiseen ja uusimiseen.

-Luovan työn tekijän palkka työstään täytyy turvata, eikä rahaa saa siirtää sijoittajien voitoksi, Maija pauhaa.

Hänen mukaansa älypuhelinvalmistajat markkinoivat puhelimiaan musiikkilaitteina, mutta kun tulee puhe hyvitysmaksuista, ne eivät olekaan musiikkilaitteita vaan puhelimia. Toisin kuin Effi (sähköisiä oikeuksia ajava järjestö) haluaa esittää, hyvitysmaksukorvaus ole mikään järjestöille kerättävä maksu, vaan se tulee suoraan tekijöille joko henkilökohtaisina korvauksina tai kulttuurin edistämiskeskusten (Esek, Avek ja Luses) kautta, Maija jatkaa.

Mielipiteet ovat kuumentaneet tunteita siinä määrin, että Maijan Facebook täyttyi idolinsa kanssa aiheesta vääntävistä faneista. Muun muassa Stara-verkkolehden päätoimittaja Jocka Träsbäck on eräänlaisena verkkopioneerina osallistunut käytyyn keskusteluun.

Maija ilmoitti hetki sitten, ettei enää jatka keskustelua aiheesta, ja että hänen mielipiteensä tuli jo selväksi.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Maija Vilkkumaa, Paavo Arhinmäki, Jocka Träsbäck

Kommentit

Eipä tuo mitään rutissut, totesi vain ihan normaalisti että kannattaa Arhinmäen ehdotusta. Vastustajat sitten saivat hirveän shitparalyysin.

Koko ajatus hyvitysmaksusta on lakien vastainen, en voi ymmärtää jos digitaalisten medioden kopioiminen on lailla kielletty miten sen verukkeella voidaan kerätä maksuja ihmisiltä. Maksuhan on alunperin tehty kasettien kopiomisesta johtuvien tulojen menetyksiä paikkaamaan. Nyt kaikki on lakiin kirjattu ja kielletty joten maksutkin pitäisi ehdottomsti poistaa!

eimi 4:
”joka neljäs sekunti joku kuolee nälkään ja Suomessa niuhopetterit vaan valittaa heti jos tulee joku vero tai pitäisi maksaa lataamastaan musiikista sen tekijöille jotain.”

Niinpä niin, ihmiset kuolevat nälkään, ja joku vilkkumaa rutisee, vaikkei ole mitään hätää.

Ahneelle ei riitä mikään.

kyllä Suomi pitäisi liittää taas takaisin Venäjään. viimeksi kun kuuluttiin siihen niin se oli hyvää aikaa.

Minua ei ainakaan kiinnosta nälänhätä tippaakaan. Kuolkoot nälkään siellä missä ovat lisääntyneet liikaa. Ei todellakaan ole millään tavoin Suomen ongelma jos toiset eivät vaan osaa elää.

Just tälläkin hetkellä torrentti lataamassa Vilkkumaata.. Aijjaijjai!

väitinkö että niillä on jotain yhteistä? totesin vain että ihmisiä kiinnostaa omien digitaalisten vibraattoriensa hinnat enemmän kuin oikeat ongelmat.

eimi 4:
”joka neljäs sekunti joku kuolee nälkään ja Suomessa niuhopetterit vaan valittaa heti jos tulee joku vero tai pitäisi maksaa lataamastaan musiikista sen tekijöille jotain. Hieno kansa.”

Mitä yhteistä on nälänhädällä ja kaija pilkkumaan ahneudellä?????

joka neljäs sekunti joku kuolee nälkään ja Suomessa niuhopetterit vaan valittaa heti jos tulee joku vero tai pitäisi maksaa lataamastaan musiikista sen tekijöille jotain. Hieno kansa.

Maija, ahneellaa on epähygieninen loppu. Sussa ei ole enää rokkia, olet vanha rahanperään oleva kana.

Miksi helvetissä maksaisin enää aidoista levyistä jos maksan jo laitteista lisämaksuja ”warettajien” takia? En todellakaan maksaisi. Ihan hyvillä mielin lataisin kaikki Maijankin levyt netistä jos joudun jo maksamaan jotain hyvitysmaksua.

Miltäs Maijasta tuntuis jos hänen pitäsi aina maksaa uudestaan ja uudestaan esim vaatteensa aina kun käyttää niitä uudessa paikassa?

Kerran maksetun sisällön siirrosta laitteelta toiselle ei todellakaan pidä enää maksaa lisää.

Maija maija, miten se vanha kommari on nyt noin rahan peräään? hah haha, Kenen joukoisas seisot, jne.

kaija pilkkumaa haluaa rahaa siitä, kun tallennan omia valokuvia ta videoita digitaalisesti…

Tämä onkin kaijalle ainoa tapa tienata, mailman surkeimmalle ”muusikolle”.

Entä taiteilijoiden tekemät patsaat kaupungilla? Pitäisikö joka kerta ohikulkiessa maksaa jotain?

Jos ei levymyynnillä ja keikkailemalla pärjää on syytä miettiä jotakin ihan rehellistä työtä. Toki minua sähkömiehenä kiehtoo ajatus että aina kun asentamaani kytkintä käytetään tililleni tulee rahaa. Nyt muuten loppui minulta kaikenlaisen musiikkialaan liittyvä ostaminen Suomessa.

Teosto jne maksuista hyötyykin ainoastaan nämä valmiiksi rikkaat artistit. Ei siellä pienet yhtyeet ja muusikot mitään rahaa saa, kaikki menee näille suurille nimille. Maijakin voi tienata varmasti 100 tonnia vuodessa ihan keikkoja tekemällä, eikä tarvi edes joka viikko mennä lavalle. Eikö se jo muka riitä, vai etkö jaksa tehdä keikkoja?

En kyllä ymmärrä miksi minun, joka ei kuuntele musiikkia kuin autossa radiosta, pitäisi maksaa jollekin teostolle siksi että ostan puhelimen.
Aina välillä tullut jollain keikalla käytyä kesäaikana, mutta tästälähtien poikotoin niiden järjestäjien keikkoja jotka ottavat vilkkumaan ohjelmistoonsa

Sama maksu menee myös ulkoisista kovalevyistä ja cd- ja dvd-levyistä mihin tallennan ottamiani valokuvia videoita ja musiikkia (omaa soittoa). Ajansiirrostakin pitää erikseen maksaa Maijalle tv-luvan lisäksi ettei tarvitse katsoa ohjelmaa juuri silloin kun se tv:stä tulee. Tämän takia ostan esim. dvd-levyt aina ulkomailta kun ne maksaa siellä vain 25% Suomen hinnasta.

kaija pilkkumaa haluaa rahaa siitä, kun tallennan omia valokuvia ta videoita digitaalisesti…

Tämä onkin kaijalle ainoa tapa tienata, mailman surkeimmalle ”muusikolle”.

Entä taiteilijoiden tekemät patsaat kaupungilla? Pitäisikö joka kerta ohikulkiessa maksaa jotain?

Näillä veroilla rangaistaan rehellisiä laitteiden ostajia jotka eivät lataa laittomasti musaa tai filmejä. Tällä myös annetaan lupa tehdä laittomia tekoja, koska siitä jo maksetaan veroja ilman todettua rikosta ja oletetaan, että näin kaikki tekee. Tää vero on tyhmä ja turha, eikä siinä ole mitään järkeä.

Oma kommentti