Malli-Jenna, 24, ja raju tausta: Seksuaalista hyväksikäyttöä, lastenkoteja, psykoosi, tyrmäystippoja

Jenna Julia Tossavainen on kokenut palon. Entinen lastenkotien kasvatti ryhtyi malliksi ja päätyi lopulta puoleksi vuodeksi pyörimään Espanjaan, psykoosissa. Elämään on mahtunut myös seksuaalista hyväksikäyttöä.

Kaiken tämän Jenna summaa Hymyn painetun lehden haastattelussa, jonka ovat tehneet Esa Pesonen ja Kari Pekonen.

– Minulle tarjottiin Espanjasta töitä, joita ei sitten koskaan ollutkaan. Olin psykoosissa puoli vuotta, Jenna kertoo Hymylle.

– Näin kuolleita ja hallusinaatioita. Tiedostin, ettei kokemani ole totta. Sillä pidin itseni kasassa. Oli jatkuva stressi ja paha olo.

Tossavainen heräsi Suomeen palattuaan taas todellisuuteen, kun hänet vietiin päivystykseen lääkäriin.

– Minut vietiin suoraan suljetulle osastolle Auroran sairaalaan. Minulle sanottiin, että poliisit tulevat hakemaan sinut sinne, jos et muuten lähde. Ihmettelin, että mitä minä olen tehnyt. Suljetulla olin kolmisen viikkoa.

Sairaalassa Jenna söi yhdeksää eri lääkettä. Nyt enää vain yhtä. Jennan elämä ei muuttunut yhtään paremmaksi sairaalan jälkeen. Tossavainen joutui asunnottomana ajelehtimaan kavereiden nurkkiin ja nukkui välillä rappukäytävissäkin.

– Suomessa ei ole ympärivuorokautista paikkaa asunnottomille. Miten voi yrittää skarpata, jos ei saa edes kattoa pään päälle. Suomessa eläimistä pidetään parempaa huolta kuin asunnottomista, hän sanoo.

Jennalla on kova lapsuus. Hän asui Itä-Suomessa eri lastenkodeissa lähes koko lapsuutensa. Jenna joutui myös seksuaalirikoksen uhriksi, joka vaurioitti häntä syvästi.

– Juomaani laitettiin lakkaa (huumausainetta) ja minua käytettiin seksuaalisesti hyväksi. En tehnyt asiasta rikosilmoitusta, koska pelkäsin tekijää.

Lue kova tarina Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kiusaaminen, huumeet, Jenna Julia Tossavainen, psykoosi, lastenkoti

Kommentit

Lastenkodin kasvatti mutta esiintyi tv sarjassa treffaa mun vanhemmat? Melko erikoista julkisuuden hakua

Oma kommentti