Marionin mies Kalle Munck: Olen nähnyt nälkää!

Marion Rungin aviomies ja Marion Enterprise Oy:n toimitusjohtaja Kalle Munck avautuu Hymylle yksinoikeudella taloudellisista ongelmistaan, joista useat eri mediat ovat viime päivät kirjoitelleet.

– Tilanne on tällä hetkellä se, että Marion Enterprise Oy on ahdingossa. Teimme Marionin kanssa yrityksestä kauppakirjat vuonna 2013, ja 2015 talvesta sain maksettua viimeisen osuuden yrityksestä. Vuonna 2013 vapautin yrityskaupan myötä yrityksen hallituksen puheenjohtajana toimineen Marionin. Lain mukaan osakkeiden omistuksen siirtymisestä ei ole pakko tehdä ilmoitusta mihinkään.

Hän myöntää oman vastuunsa kömmähdyksestä.

– Olen laiminlyönyt ilmoituksen tekemisen osakkeiden siirtymisestä nimiini kaupparekisteriin sekä verottajalle, josta otan täyden vastuun itse. 

Kalle korostaa, että vaikka yrityksellä on velkaa yhteensä noin 120 000 euroa, niin palkkoja yhtiöllä ei ole rästissä.  Munck sanoo tehneensä virheitä, pahin naula arkkuun oli hotelli Kalastajatorpan konsertti-illat, jotka eivät vetäneet yleisöä toivotulla tavalla.

– Ulosottomies kävi lokakuun lopussa 2015 tyhjentämässä yritykseni tilin, ja laittoi maksukiellon päälle. Siitäkin huolimatta, vaikka minulla oli ollut sopimus ulosottomiehen kanssa jo huhtikuusta 2015 lähtien, ja jota noudatin maksamalla hänen tililleen sovitun summan. 

– Minulle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin laittaa yritys jäihin.

Munck myöntää, että hänellä on myös häiriöitä omissa luottotiedoissaan, jotka koskevat muutamaa vanhaa velkaa hänen oman yrityksensä myötä sekä joitakin veroja ja elatusmaksuja. 

– Elatusmaksut olisin saanut varmasti hoidettua jo ajat sitten, kun olisin vain tehnyt ilmoituksen siitä, että olen niiden määräämisen jälkeen saanut kaksi huollettavaa lasta lisää. He asuvat kanssani edelleenkin.

Kalle kertoo Hymylle, ettei ole syntynyt kultalusikka suussa.

– Tällaiset inhimilliset virhe-arvioinnit ja erheet eivät ole mitään siihen nähden, jos polun taivaltamisen on aloittanut avioeroperheestä nähden nälkää, joutuen lastenkotiin ja nuorisokodin kautta aikuiseen elämään!  

– Toivoisin tietysti, että asiat olisivat olleet toisin, mutta elämääni en ole katkera, en ole vihainen kenellekään, enkä toivoisi samanlaisia kohtaloa yhdellekään ihmiselle.

Munckin mielestä yrittäminen on tehty Suomessa mahdottomaksi.

– Valtio sekä verottaja kohtelee 1-2 hengen yritystä samanlaisesti kuin esimerkiksi 300 hengen yritystä. Kaiken lisäksi meidän alamme maksaa käytännössä veroja tuplasti, koska emme saa mitään alv – vähennyksiä.

Talousongelmista huolimatta avioeroa ei olla hakemassa.

– Parisuhteessa meillä menee Marionin kanssa paremmin kuin koskaan.

Teksti:Esa Pesonen
Avainsanat: Kalle Munck, Marion Rung, talousvaikeudet

Kommentit

Oma kommentti