Martti Suosalo ja Virpi-vaimo avoimina: Vastoinkäymiset eivät hetkauta

Taiteilijapari Martti Suosalo ja Virpi Suutari avautuvat elämästään ja parisuhteestaan Hymyn painetun lehden sivuilla Juhamatti Niemiselle.

– Virpi on se, joka johtaa orkesteriamme. Hän on niin tomera ja omaa huomattavasti paremman yleissivistyksen kuin minä, Martti tunnustaa suoraan.

Suhteen aikana Martti on oppinut sivistyneemmäksi.

– Siitä kiitos kuuluu Virpille, joka on vienyt minua konsertteihin ja museoihin, näyttelyihin ja kekkereihin. Olen oppinut hänen kauttaan sosiaalisemmaksi ja laajemmin maailmaa asioita pohtivaksi.

Virpi puolestaan kehuu Martin rauhallista luonnetta.

– Martti on kuin monisatavuotinen honka, johon voi kietoutua ja nojata. Hän ei avaudu koko ajan tunteistaan, mutta huokuu turvaa ja rakkautta, Virpi kuvailee puolisoaan keväällä julkaistussa elämäkerrassa Martti Suosalo tähänastinen elämä (WSOY).

Rakkautta parin välillä on riittänyt liki 30 vuotta. He tapasivat elokuussa 1994 Manala-ravintolassa Helsingissä. Avioon rakastavaiset astelivat kesällä 1998 Käpylän vanhassa puukirkossa.

– Yhteiselämä vaatii tasapainottelua työn ja vapaa-ajan kanssa. Ei tämä mitään ruusuilla tanssimista ole ollut, ei varmaan kenellekään parilla. Välillä pitää antaa, välillä ottaa. Tärkeintä on, että tarvitsemme toisiamme riittävästi, Martti kokee.

Pari ei ole antanut pienten vastoinkäymisten hetkauttaa suhdetta.

– Olemme molemmat sitkeitä sissejä. Jos on ollut vaikeaa, olemme aina uskoneet parempien aikojen koittavan, Virpi toteaa kirjassa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Martti Suosalo, Virpi Suutari

Kommentit

Oma kommentti