Martti Suosalo tunsi olevansa vaimonsa projektissa piikana: ”Kävi egon päälle!”

Näyttelijälegenda Martti Suosalo, 60, ja hänen ohjaajavaimonsa Virpi Suutari, 55, jakavat paitsi kodin myös työasiat. Taitelijapari luotsaa yhteistä tuotantoyhtiötä Euphoria Film Oy:tä, jonka kautta Martti ahertaa teatteriesityksiä ja Virpi puolestaan työstää dokumenttielokuvia.

– Olemme yhtiökumppaneita. Sparraamme toisiamme. Esitämme toisillemme kiperiä kysymyksiä milloin mistäkin, mitä toisella on meneillään, Martti viitoittaa.

Kiperistä kysymyksistä aiheutuu parin välille ajoittain yhteenottojakin.

– Välillä syntyy kiivaitakin keskusteluja, joista toinen voi ottaa nokkiinsa. Sitten toinen joutuu aina huomauttamaan, että tässä esitetään vain kriittisiä kysymyksiä. Ei ole tarkoitus loukata toista, Martti muotoilee.

Virpin mukaan molemmat tietävät pelin hengen.

– Annamme tilaa omille jutuille ja niiden lisäksi tehdään yhteisiä juttuja, Virpi alleviivaa.

Tuoreimpana yhteisenä projektina oli koronakesänä 2020 Ylelle toteutettu Kansanradio – runonlaulajien maa -ohjelma, jonka teossa Martti oli mukana.

– Hän ajoi kuvausautoa, ideoi ja kokkasi ruokaa, Virpi paljastaa.

Loppuvaiheessa Martille tuli olo, että hän oli kyseisessä projektissa piikana.

– Tunsin oloni ulkopuoliseksi. Se kävi isolle egolleni raskaaksi, Martti virnistää.

Martti on yrityksen toimitusjohtaja, mutta vain paperilla.

– Virpi on se, joka johtaa orkesteriamme. Hän on niin tomera ja omaa huomattavasti paremman yleissivistyksen kuin minä, Martti tunnustaa.

Martin elämää hidastavat vaivat, lue lisää Hymystä! Samalla paljastuu myös, että muutamalla roolityöllä takavuosina Martti sai mukavan summan rahaa – mihin perhe sen käytti?

Teksti:Hymyn toimitus, Juhamatti Nieminen
Kuvat:Iivari Suosalo
Avainsanat: Martti Suosalo, Virpi Suutari

Kommentit

Oma kommentti