Marttojen vinkeillä parempi joulu – tämä on paras joululahja

Yli sata vuotta Martta-perinteitä ei petä tänäkään vuonna. Martat ovat listanneet vinkkejä parempaan jouluun. Tässä niistä muutama:

Jouluruoka
Vaikka joulu on perinteistä yltäkylläisyyden juhlaa, pidä silti mielessä kohtuullisuus. Arvioi jouluherkkujen menekki ja osta vain tarpeellinen määrä ruokaa. Hyödynnä mahdollinen hävikki heti pyhien jälkeen. Suosi perinteistä suomalaista joulupöytää, erityisesti kotimaisia juureksia ja vihanneksia sekä järvikalaa. Säästä energiaa valmistamalla kerralla useampia uuniruokia.

Roskat ja kierrätys
Juhlimisesta kertyy paljon roskaa, pakkauksia, lahjapapereita, kynttilänpätkiä, uudenvuoden tinaa ynnä muuta. Anna lahja ympäristölle, lajittele ja kierrätä roskat oikein. Mieti voitko käyttää paketointiin esimerkiksi jo aiemmin käytettyjä papereita tai muuta kierrätysmateriaalia. Kinkunrasva kannattaa viedä keräykseen. Lahjapapereita ja -nauhoja voi säästää tulevia jouluja varten.

Anna lahjaksi yhteistä aikaa
Nykyaikana useimmilla ihmisillä on jo kaikkea – komerot ja kaapit pursuavat tavaraa ja kotien ammattijärjestäjillä riittää töitä. Viime hetken lahjaostokset stressaavat ja joulu tuntuu suurelta kulutusjuhlalta. Voisiko tänä jouluna tehdä jotain eri lailla? Anna lahjaksi vaikka yhteistä aikaa (se on paras lahja) tai lahjoita keräykseemme.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: joulu, Martat, vinkit

Kommentit

Oma kommentti