OM-arkisto

Masked Singer -tuomari meni maski päällä kauppaan: ”Mua katsottiin kuin pahanilmanlintua”

Putouksesta ja Masked Singer Suomi -ohjelmasta tuttu Jenni Kokander kertoo käväisseensä kaupoilla hengityssuojain kasvoillaan.

Reissu herätti ajatuksia.

-Minua katsottiin kuin ilonpilaajaa tai pahanilmanlintua, nainen kuvaa. Hän toivoo ymmärrystä, sillä hän pelkää koronaa ja pitää maskia siksi.

Kokander kertoo käväisseensä useammassakin paikassa kaupungilla:

-Ensin täpötäydessä puutarhakaupassa, josta puikahdin pihalle paniikissa. Ihmiset seisoivat vieri vieressä ja tunkeilivat toistensa yli. Paikalla oli kokonaisia perheitä ja jonot kiemurtelivat kaukana kassoista ja ihmiset hengittivät toistensa niskaan. Iloinen puheen sorina täytti hallin. Sadoista ihmistä näin yhdellä maskin ja minua katsottiin kuin ilonpilaajaa, tai pahanilmanlintua.

-Kun olin saanut rytmihäiriön talttumaan menin kurkkaamaan Jakomäen K-supermarketissa josko siellä olisi pioneita. Kaupassa oli hyvin tilaa, eikä kukaan katsonut maskiani halveksien. (…) Kun tänään yritin paniikissa selvittää tietäni ulos täpötäydestä puutarhakaupasta, en niinkään pelännyt koronatartuntaa, vaan ihmisten ihmetystä ja vihamielistä suhtautumista, kun sinkoilin maskeineni enkä osannut ottaa rennosti. Minä pelkään, ja teen siksi ratkaisuja oman elämäni suhteen, mutta yritän myös ymmärtää, että kaikki eivät koe samoin. Elämäntilanteita on niin monia erilaisia. (…) Minä haluan pitää maskia ja olla mahdollisimman pienissä porukoissa. Se on minulle mahdollista ja koen sen helpottavan pelkoa ja ahdistusta. Älä ole minulle vihainen siksi!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: maski, Jenni Kokander, korona

Kommentit

Oma kommentti