Matkustatko Manhattanille – älä unohda kurkata patjasi alle!

Luteet eli lutikat ovat tehneet paluun. Sotien jälkeen kannat saatiin lähes tuhottua länsimaista, mutta nyt esimerkiksi New Yorkin hotellit ovat niitä täynnä. Viimeisen parin vuoden aikana on esitetty niinkin hurjia arvioita, että lähes jokaisessa Manhattanin hotelleista on jokin lutikkahuone.

Lude on verta imevä hyönteinen, joka saalistaa öisin. Se on nykyisin varsin vaikea tuhota, sillä se on kehittänyt vastustuskyvyn takavuosien huippumyrkylle DDT:lle. Myrkytyksiä tehdään nyt laimeammilla aineilla, joten myrkytyskertojen määrä kasvaa, ja sitä myötä myös tuhotorjunnan hinta.

Jos matkustat Manhattanille, muista tehdä nämä varotoimet. (Toimii toki muuallakin):

-Katso patjasi alle. Jos näet sängyn jalan ja sängyn pohjan tuntumassa tai patjan alaosassa tummia läikkiä, ne ovat lutikan ulosteita. Vaihda huonetta äkkiä.

-Älä pura laukkuasi, vaan säilytä vaatteet siinä, suljettuna. Näin lutikat eivät tule kotiisi.

-Kun tulet kotiin, laita vielä varuiksi matkalaukku sisältöineen avaamattomana pariksi tunniksi 60-asteiseen saunaan. Sen jälkeen avaa se ja anna olla samassa astemäärässä vielä 8 tuntia. Lutikka kuolee puolessa tunnissa, kun se pistetään 15 asteen pakkaseen tai muutamissa tunneissa, kun sen elinpiiri lämmitetään 60-70 asteeseen.

Suomalaisesta lutikkamajatalosta kertoi tänään Metropoli.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: lude, lutikka, Manhattan

Kommentit

Oma kommentti