Matti Esko ja Pirjo-vaimo juhlivat kultahääpäiväänsä: Yhdessä on koettu nousut ja laskut

Laulaja Matti Esko ja hänen Pirjo-vaimonsa ovat nähneet yhdessä mäet ja mutkat. Rakkaus liittää heidät tiiviisti edelleen yhteen.

Paljon on ehtinyt tapahtua 54 yhteisen vuoden aikana niin maailmanmenossa kuin heidän omassakin elämässään. Siinä missä Matti punnitsee sanojaan, Pirjo pulppuaa naurua, tarinoita ja kyyneleitäkin. Ehkä vastakohdat täydentävät toisiaan. Mökillä yhdessä vietetyt kuukaudet ovat kuulemma tuoneet esiin luonteiden vastakohtia.

– On tullut kränääkin. Minä olen toiminnan ihminen, mutta Matti on hitaampaa sorttia. Motkotan hänelle vähän kaikesta. Välillä meinaa pinna palaa, Pirjo myöntää.

Matti näyttää hieman hämmästyneeltä. Hän huomauttaa olevansa hyvä ainakin pesemään ikkunoita.

Pari on ollut yhdessä 54 vuotta, mutta kultahääpäivää vietetään elokuussa. Yhteinen taival alkoi juhannuksena vuonna 1966 telttaretkellä Rokualla Kajaanin ja Oulun välimaastossa.

Matti ja Pirjo olivat toki tavanneet aiemminkin, mutta lähempää tuttavuutta he eivät olleet tehneet. Matti työskenteli kirjapainoalalla, kuten myös säveltäjänä myöhemmin tunnettu Veikko Juntunen. Tuohon aikaan Veikko seurusteli Pirjon Raija-serkun kanssa. Suunnitelmissa oli lähteä retkelle juhannusta viettämään. Soputelttaanhan mahtuisi toinenkin pariskunta.

Veikko ehdotti, että Matti pyytäisi Pirjoa.

– En muista epäröineeni. Telttaretki vaikutti mukavalta ajatukselta, ja Matti kiltiltä pojalta, Pirjo hymyilee.

Tuo juhannus oli hyvin sateinen, joten yöpyminen teltassa oli hieman kosteaa hommaa. Vaikka sataa tihutti, makkarat sentään paistettiin nuotiolla. Virvokkeeksi juotiin nokipannukahvit.

– Ei silloin ollut tapana juoda viinaa, Matti huomauttaa.

Lue juttu painetusta Hymystä. Siitä selviää myös miksi Pirjo soitti aikoinaan poliisit herättelemään miestään parkkipaikalle. Tai miksi Pirjo jätti Matin kuin nallin kalliolle?

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Kuvat:Matti Matikainen
Avainsanat: Matti Esko, Pirjo Eskonniemi

Kommentit

Oma kommentti