meiju meiju

Meiju Suvas elää uransa uutta huippua – jo toinen elämäkerta tulossa

Laulaja Meiju Suvas on saanut uralleen uutta nostetta Vain elämää -tv-ohjelman myötä. Meiju nähdään kisailemassa myös Tähdet tähdet -tv-ohjelmassa ensi keväänä Nelosella. 

Niinpä Meijusta julkaistaan toimittaja Mari Koppisen kirjoittama elämäkerta ensi vuonna alkusyksystä. Teoksen nimi on Villi ja vakaa.

Kirjan kustantaja Tammi kuvailee teosta riemastuttavaksi ja koskettavaksi.

”Lämmin, rempseä ja kipeäkin tositarina siitä, kuinka helsinkiläisestä musiikkia rakastavasta nuoresta tuli koko kansan rakastama iskelmätähti.”

Helsingin Tapanilasta lähtöisin olevan Meijun tarina artistina alkoi Suosikki-lehden järjestämästä kilpailusta 1980-luvun alussa.
Opinnot kauppaopistossa sekä työt toimistossa ja Frederikin taustalaulajana saivat jäädä, kun ensi hitti valloitti Suomen ja Meiju sai haaveidensa ammatin. Yhtäkkiä hänestä oli tullut Suomen suosituin laulaja ja diskoiskelmän moderni tulkki.

Tammi kuvailee tulevaa kirjaa, että se on musiikkihistorian ohella tarina suurista pettymyksistä, rakkaudesta, äitiydestä, sitkeydestä, elämänilosta sekä urasta, joka on jatkunut menestyksekkäänä jo yli 40 vuotta.

Kirja on järjestyksessä jo toinen artistin elämäkerta. Ensimmäinen oli Marita Kuokkasen vuonna 1999 kirjoittama ohuehko Sydämellä-teos (Tähtikustantamo).

Meiju asuu nykyisin Vantaalla avioliitossa. Hänellä on kaksi lasta.

Teksti:Hymyn toimitus
Kuvat:OM-arkisto
Avainsanat: elämäkerta, Meiju Suvas

Kommentit

Oma kommentti