Mene ulos puolen tunnin kuluttua – näet jotain historiallista ja uskomatonta!

Tähdet ja avaruus -lehti kertoo, että lauantai-illaksi on odotettavissa draconidien tähdenlentoparvi, joka on tänä vuonna mitä ilmeisemmin valtaisa. Suomessa tähdenlentoja voi näkyä 22.30 – 23.30 välisenä aikana jopa kymmenen minuutissa. Yhteensä arvioidaan nähtävän jopa 500-750 tähdenlentoa tunnissa.

Suomi on erityisasemassa draconidien purkauksessa. Niinpä maamme ylle saapuu kansainvälisiä havaintolentokoneita tarkkailemaan asiaa.

Perusedellytyksenä draconidien näkemiselle on selkeä taivas. Ainakin Satakunnassa taivas on tällä hetkellä otollinen purkaukselle.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: avaruus, tähdet

Kommentit

Lähes täysi kuutamo ja revontulet haittasivat draconidien näkymistä tällä kertaa, ja kuten Seppo kertoi, meteorien saapumiskulma on niin pieni maapallon akseliin nähden että ne näkyivät taivaalla hyvin lyhyinä kirkkaina väläyksinä.

Etelä-Pohjanmaalla oli pilvetöntä mutta noin 10-15min meteorisateen huipun alkamisen jälkeen taivas peittyi paksuun pilveen ja havainnointi tyssäsi siihen…
Muutaman väläyksen näin vielä pilvien rakosista maksimitunnin aikana. Yhteensä joku 10-12 tähdenlentoa.

(Tuksu = lentänyt tähti joka lässähtämään pääsi 🙂

just Kalle ja Jallulehtiä sataa taivaantäydeltä,upeine kansikuvineen

ps. tykätä kaikista hymy asiota. Paras lehti päälä maan kertoo kaiki hyvää juttu ::::-DDDDD

Ei mine näketä mitän. Ihan huhaa puhe koko asia!

Lennot ovat hyvin lyhytkestoisia, vain muutaman sekunnin kymmenesosan pituisa ja lentomatka lyhyt vilahdus. Kirkkaus vain tähtien kirkkauden luokkaa. Tullevat suoraan maata kohti, kun eivät lennä poikki taivaan. Varttitunnissa oli ehkä muutamia kymmeniä havaintoja Otavan tähtikuviosta keskitaivaalle päin. Ei mikään näyttävä sade!

Jenkit myrkyttää ilmaston, menkää ja ottakaa myrkyt silmiinne ja ensi viikolla olette sairaampia kuin ikinä

Puolessa tunnissa näkyivät vain nuo kolme tähdenlentoa! Lienevätkö siinä olleet kaikki, vai tuleeko kolme lisää seuraavassa puolessa tunnissa? Alkaa käydä niskaan odottelu.

Selkeä taivas, tähdet näkyvät kirkkaasti, mutta tähdenlentoja vasta kolme 20 minuutissa! Toivottavasti ”esitys” alkaa pian!

aika kivannäköisiä ollu, tulispa kunnon suihkaus vielä

Oma kommentti