Miehen paleltuminen oli hetkestä kii – Maya-koira pelasti sammuneen

Sankarikoira Mayan ihmeellinen vaisto pelasti päihtyneen miehen. Sen outo käytös sai Heidi Mäkelän lähtemään koiran kanssa ulos pimeään pakkasyöhön. Paikalle saapuneet poliisit totesivat, että ilman Mayaa mies olisi menehtynyt lumihankeen.

Mayan tarinan voi nyt lukea painetusta Hymystä.

Kääpiösnautseri Maya katsoo hieman huolestuneena, kun Heidi Mäkelän ääni sortuu ja silmiin puskevat kyyneleet. Heidi on juuri kertomassa hetkestä, jonka hän varmasti muistaa aina. Heidi istui autossa, kun hänen puhelimeensa kilahti sähköpostiviesti Kennelliitolta. Ei siinä mitään ihmettä, sillä Kennelliiton jäsenenä hän saa sieltä myös sähköpostia. Mutta nyt otsikossa luki ”sankarikoira”. Ihana Maya-koira oli saanut arvokkaan arvonimen! Hetki oli tunteikas, ja kyyneleet nousivat silloinkin Heidin silmiin.

– Se oli tosi kova juttu! Kyllä sankarikoiran arvonimi menee kaikkien muiden palkintojen edelle, vaikka niiden saavuttamiseksi olen tehnyt valtavasti töitä. Sankarikoira-titteliä arvostan kuitenkin ihan eri tavalla, Heidi sanoo liikuttuneena.

Heidi muistaa aina ”sen” yön:

– Mayan käytös oli todella outoa. Se istui tuijottamassa ikkunaan. Koska oli yö, meillä oli sälekaihtimet alhaalla, mutta Maya vain tuijotti ikkunaa. En silti osannut epäillä mitään outoa olevan ulkona.

Kun Heidi sanoi Mayalle, että lähdetään nyt ulos, se ei tällä kertaa istunutkaan kiltisti ovella lupaa odottamassa. Se ryntäsi suoraan rappukäytävään. Kun Heidi aukaisi rapun oven, Maya kääntyi heti katsomaan vasemmalle, lähelle ulko-ovea. Ulkovalojen himmeässä kajossa Heidi näki, että joku makasi lumessa liikkumatta. Pakkasta oli kymmenisen astetta… Lue tarina painetusta Hymy-lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Avainsanat: koira, Maya, paleltuminen, sankarikoira

Kommentit

Oma kommentti